Remi v Amsterdamu, Barcelona zmagala v Manchestru

Po uvodnih tekmah četrtfinala v prednosti Barcelona in Juventus. Ronaldo zadel proti Ajaxu, na Old Traffordu osmoljenec Luke Shaw.
Fotografija: Cristiano Ronaldo je dosegel gol za Juventus. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Cristiano Ronaldo je dosegel gol za Juventus. FOTO: Reuters

Nogometaši Barcelone so si na Old Traffordu suvereno priigrali lepo prednost v lovu na polfinale lige prvakov. Ves čas so nadzirali potek srečanja in Manchester United premagali z 1:0.

Ključen trenutek se je zgodil že v 12. minuti, ko je domači branilec Luke Shaw zagrešil avtogol. Rdeči vragi so jalovo napadali, Katalonci pa so zlahka krotili njihove poskuse in se večkrat znašli v priložnosti. Moštvo Oleja Gunnarja Solskjaerja lahko upa na ponovitev zgodbe iz četrtfinala, ko je v Parizu nadoknadilo domači zaostanek z 0:2.

Toda moralo bo biti bolj nevarno, na prvi tekmi United ni sprožil niti enega strela v okvir vrat. Statistika: streli 7:5; v okvir 0:3; posest 31:69. V dvoboju za žogo na sredini igrišča je Chris Smalling z roko udaril Lionela Messija, ki je začel krvaveti iz nosa, a se je kmalu vrnil. Anglež ni bil kaznovan.

Ajax napadal, Ronaldo zadel​


Bolj izenačeno je bilo v Amsterdamu, kjer je Juventusov zvezdnik Cristiano Ronaldo z glavo spet zadel v polno, vendar je Ajax na začetku drugega polčasa izenačil s sijajno samostojno akcijo Davida Neresa. Nizozemci so bili podjetnejši (streli 17:6; na gol 6:1; posest 64:36), a bodo v Torinu favoriti bolj izkušeni Italijani.

To je bil prvi nastop Ronalda po poškodbi na reprezentančni tekmi Portugalske proti Srbiji pred dvema tednoma. 

Luis Suarez in Lionel Messi sta se veselila vodstva Barcelone. FOTO: Reuters
Luis Suarez in Lionel Messi sta se veselila vodstva Barcelone. FOTO: Reuters


Povratni tekmi v Torinu in Barceloni bosta že v torek. Včeraj je Liverpool doma premagal Porto z 2:0, Tottenham pa Manchester City z 1:0.

Ajax : Juventus 1:1 (1:0; Neres 46.; Ronaldo 45.)

Manchester United: Barcelona 0:1 (0:1; Shaw 12. ag)

Preberite še:

Komentarji: