Riberyja ne bomo več videli na zelenicah

Ne da bi vedel, je 39-letni Ribery že odigral zadnjo tekmo v svoji karieri, in sicer 14. avgusta proti Romi.
Fotografija: Franck Ribery je kariero končal v Italiji. FOTO: Massimo Pinca/ Reuters
Odpri galerijo
Franck Ribery je kariero končal v Italiji. FOTO: Massimo Pinca/ Reuters

Nekdanji francoski nogometni reprezentant Franck Ribery, ki je največji pečat pustil v vrstah bavarskega velikana iz Münchna Bayerna, je že odigral svojo zadnjo profesionalno tekmo. Kot je na svojih spletnih straneh objavil francoski L'Equipe, je vezist končal kariero zaradi težav s kolenom.

Ne da bi vedel, je 39-letni Ribery že odigral zadnjo tekmo v svoji karieri, in sicer 14. avgusta proti Romi, so zapisali pri L'Equipe. V drugem polčasu tekme Salernitane se je poškodoval oziroma obnovil poškodbo kolena. Zdravniške napovedi niso obetavne, Ribery trpi za bolečinami v obeh kolenih, obeta se mu operativni poseg, kar pomeni konec igralske kariere.

Franck Ribery je največji pečat pustil v Bayernu. FOTO: Andreas Gebert/Reuters
Franck Ribery je največji pečat pustil v Bayernu. FOTO: Andreas Gebert/Reuters

Kot napovedujejo pri francoskem časniku, bo Ribery do konca sezone ostal v Salernu kot ambasador Salernitane, s katerim se kot igralec pripravlja na sporazumno prekinitev pogodbe. Salernitana trenutno zaseda 14. mesto v serie A.

Ribery je po koncu sezone 2018/19, po 12 sezonah, zapustil nemški Bayern, s katerim je osvojil 23 lovorik, ter se kot prost igralec avgusta istega leta pridružil Fiorentini, septembra lani je nato presenetljivo postal član Salernitane. Igral je tudi za Marseille, Galatasaray, Metz, Brest in Boulogne, v dresu galskih petelinov je zbral 81 nastopov in dosegel 16 golov.

Franck Ribery je bil leta 2013 nominiranec za zlato žogo. FOTO: Arnd Wiegmann/Reuters
Franck Ribery je bil leta 2013 nominiranec za zlato žogo. FOTO: Arnd Wiegmann/Reuters

Preberite še:

Komentarji: