Roma z izjemno predstavo v polfinale!

Roma se po zmagi s 3:0 nad Barcelono veseli uvrstitve v polfinale, napreduje tudi Liverpool po zmagi z 2:1.
Fotografija: Roma je pripravila prvovrstno presenečenje.
Odpri galerijo
Roma je pripravila prvovrstno presenečenje.

Roma je pripravila prvovrstno presenečenje in na svojem Olimpicu premagala Barcelono s 3:0 ter se uvrstila v polfinale! Roma je bila boljša celo tekmo in si priigrala kopico priložnosti, po zadetkih Edina Džeka, Danieleja de Rossija in Kostasa Manolasa pa jim je uspelo presenečenje, v katerega je verjel le malokdo. Liverpool je na drugi tekmi dokončal delo s prve tekme na Anfieldu in se po zmagi z 2:1 uvrstil v polfinale. 

Roma je bila večji del srečanja boljši nasprotnik, Barcelona pa tokrat povsem nevidna. V prvem polčasu je preobrat Rimljanov začel Edin Džeko, v drugem pa sta se za avtogola s prve tekme oddolžila kapetan Daniele de Rossi in Kostas Manolas, po zmagi s 3:0 pa se je na rimskem Olimpicu začelo veliko veselje.

Nekaj časa so na preobrat upali tudi v Manchestru, že v 2. minuti je zadel Gabriel Jesus, nato pa je Liverpool vendarle strnil svoje vrste in v drugem polčasu z zadetkoma Mohameda Salaha in Roberta Firmina poskrbel za zmago in napredovanje v polfinale. Jutri bosta na sporedu še preostala četrtfinalna dvoboja Real Madrid : Juventus in Bayern : Sevilla. 
 

Potek tekme


Tekma se je za City začela fantastično. Po napaki Virgila van Dijka in hitrem protinapadu sinje modrih je po podaji Raheema Sterlinga v kazenskem prostoru Gabriel Jesus brez težav pospravil žogo v mrežo že v drugi minuti in kar naenkrat se preobrat Cityja ne zdi več tako zelo nemogoč. City je na začetku tekme zelo motiviran, Liverpool pa je v zadnjih minutah vendarle nekoliko umiril ritem igre.

Manchester City si je pripravil še dve veliki priložnosti, da bi še povišal svoje vodstvo, že na začetku tekme pa je zavrela kri Edersonu, potem ko je Sadio Mane storil grob prekršek, a je zato dobil le rumeni karton. City je zaenkrat boljši nasprotnik, a ostaja pri minimalnem vodstvu z 1:0.  Zelo dobro igra tudi Roma, ki vodi z 1:0 proti Barceloni, Kolarov in Schick pa sta imela izvrstne priložnosti, da povišata vodstvo Rome in Barcelono spravita v težave.

Gabriel Jesus je že v 2. minuti popeljal City v vodstvo.
Gabriel Jesus je že v 2. minuti popeljal City v vodstvo.


City je imel pred koncem prvega polčasa še dve priložnosti za povišanje vodstva. Najprej je z okrog 18 metrov Bernardo Silva odlično ustrelil, a je Lorisa Kariusa rešila vratnica, manj kot minuto kasneje pa je Leroy Sane zatresel mrežo, a so sodniki dosodili prepovedan položaj. Počasni posnetek je pokazal, da se je žoga odbila od Jamesa Milnerja in bi zadetek moral veljati, a je bilo stranskemu sodniku to zelo težko videti. Napaka je razburila City in Pepa Guardiolo, a do gola sinje modri niso prišli.
 

Guardiola izključen


Tik pred sodnikovim žvižgom si je priložnost ustvaril tudi Liverpool, Alex Oxlade-Chamberlain je preigral Edersona, a je nato iz težkega položaja meril čez gol. Po 45 minutah igre je v Manchestru 1:0. Sodnik Lahoz je med polčasom Guardiolo poslal na tribuno zaradi protestiranja nad razveljavljenim zadetkom Saneja.

Na začetku drugega polčasa je City nekoliko več pri žogi, a si v prvih desetih minutah še niso pripravili vidnejše priložnosti. V 56. minuti je Liverpool preko protinapada prišel do izenačenja in potrdil mesto v polfinalu lige prvakov. Po hitrem protinapadu je obrambo izigral Sadio Mane, njegov prvi poizkus je Ederson še ubranil, nato pa je Mohamed Salah žogo poslal v nebranjeno mrežo in upov Cityja je bilo ob rezultatu 1:1 konec, saj potrebujejo še štiri zadetke.
 

Roma vse bližje


Veliko bolj kot v Manchestru je napeto v Rimu, kjer Roma proti Barceloni vodi že z 2:0, za napredovanje pa potrebuje le še zadetek. Vodstvo Rimljanov je z enajstmetrovke v 59. minuti povišal kapetan Daniele de Rossi. Priložnosti Rome se kar vrtijo, najprej je Radja Nainggolan iz ugodnega položaja meril preveč po sredini vrat, nato pa je imel de Rossi odlično priložnost z glavo, a je meril malo mimo desne vratnice Marca-Andreja ter Stegna. Barcelona je neprepoznavna, veliko težav ima predvsem v obrambi.

Federico Fazio je imel še eno odlično priložnost za Romo, na drugi vratnici je prišel sicer do težkega strela na drugi vratnici, a je ter Stegen strel ubranil. Rimski Olimpico je eksplodiral v 82. minuti, ko je Kostas Manolas z glavo zadel za 3:0 in Roma je na pragu polfinala! 

Komentarji: