Romelu Lukaku sprožil evforijo, navijači plezali po avtomobilih

Let letala z belgijskim nogometnim zvezdnikom v Rim je spremljalo kar 47.000 ljudi. Na letališču ga je pričakalo 4000 »tifosov« Rome.
Fotografija: Romelu Lukaku je v Italiji igral za Inter, s katerim je osvojil naslov državnega in pokalnega prvaka ter igral tudi v letošnjem finalu lige prvakov. FOTO: Daniele Mascolo/Reuters
Odpri galerijo
Romelu Lukaku je v Italiji igral za Inter, s katerim je osvojil naslov državnega in pokalnega prvaka ter igral tudi v letošnjem finalu lige prvakov. FOTO: Daniele Mascolo/Reuters

Navijači Rome so v evforičnem slogu pričakali prihod belgijskega nogometnega zvezdnika Romeluja Lukakuja. Napadalec je zadnja okrepitev moštva Joseja Mourinha, ki je slabo začelo prvenstvo. V Lukakuju »tifosi« bolj priljubljenega rimskega kluba vidijo kot mesijo, ki bo Romo približal tekmecem. Kako navdušeni so bili nad prihodom robustnega napadalca, je razkrilo že spremljanje letala, na katerem proti Rimu letel 30-letni strelec.

Let Gulfstreama, zasebnega letala lastnika Rome Dana Friedkina, je spremljalo več kot 47.000 ljudi, največ na svetu. Na letališču Ciampino se je ob pristanku letala zbralo 6000 najzvestejših Rominih privržencev, ki so povzročili manjši kaos. Mnogi so v želji, da bi Lukakuja videli bliže, plazali na strehe avtomobilov in povzročili veliko škode. Razbili so vetrobranska stekla in uničili strehe avtomobilov.

»Big Rom«, kakršen je Lukakujev vzdevek, je še vedno v Chelseajevi lasti (pogodba je sklenjena do leta 2026) in bo pri Romi igral kot posojen nogometaš, za kar bo rimski klub plačal 5 milijonov evrov. Lukakujeva letna plača znaša 11 milijonov evrov neto.

Preberite še:

Komentarji: