Ronaldinho gledal, Messi reševal

Pred tekmo lige porvakov med PSG in Leipzigom sta se prisrčno objela slavni Brazilec in njegov argentinski naslednik, ki je nato popeljal Parižane do zmage.
Fotografija: Nekdaj enega od najboljši nogometašev na svetu Ronaldinha Gaucha pariški navijači niso pozabili, kot ga ni Lionel Messi. FOTO: Benoit Tessier/Reuters
Odpri galerijo
Nekdaj enega od najboljši nogometašev na svetu Ronaldinha Gaucha pariški navijači niso pozabili, kot ga ni Lionel Messi. FOTO: Benoit Tessier/Reuters

Ronaldinho Gaucho je bil nekoč nogometni vladar Pariza, potem še Barcelone. Brazilec, ki po koncu kariere polni rumene strani, se je sinoči ustavil v mestu luči in si ogledal dvoboj Paris St. Germaina in Leipziga, a največ pozornosti je požel njegov prisrčni pozdrav z Lionelom Messijem, ki je slabi dve uri pozneje z dvema goloma zrežiral zmago s 3:2 proti žilavim Nemcem.

Argentinec je bil tisti »otrok«, ki je nekdanjega čarovnika objel kot otrok očeta in mu na najboljši način izkazal spoštovanje. Tega si je 41-letni Ronaldinho zaslužil v obdobju, ko je bil prvi zvezdnik Barcelone, Messi pa le nadarjeni fant. Prav Brazilec je prevzel mentorsko vlogo in Messija s pomočjo trenerja Franka Rijkaarda popeljal v svet nogometnih čarovnij, česar najboljši nogometaš na svetu nikoli ni pozabil.

Ronaldinha se je po koncu kariere oprijel sloves razsipnega zabavljača, ki se je znašel v številnih aferah. Med drugim naj bi skopnelo tudi njegovo bogastvo in da je ostal le pri nekaj evrov, česar pa mnogi ne verjamejo. Nasprotno, prepričani so, da ima dovolj milijonov €, a so skriti pred dacarji.

Ronaldinho je postal tudi ambasador pariškega kluba, od katerega je leta 2003 prestopil k Barceloni. Zanj je plačala 32,5 milijona evrov odškodnine.

Preberite še:

Komentarji: