Sanjska vrnitev Cristiana Ronalda v Manchester: Hvala navijačem

V dresu Manchester Uniteda proti Newcastlu velika vrnitev portugalskega zvezdnika v Gledališče sanj.
Fotografija: Cristiano Ronaldo je takoj potrdil, da je pravi stroj za doseganje golov tudi pri 36 letih. FOTO: Phil Noble/Reuters
Odpri galerijo
Cristiano Ronaldo je takoj potrdil, da je pravi stroj za doseganje golov tudi pri 36 letih. FOTO: Phil Noble/Reuters

Cristiano Ronaldo bi si le težko želel lepšo vrnitev v majico Manchester Uniteda, kot jo je sloviti Portugalec kar sam zrežiral v današnji tekmi »rdečih vragov« z Newcastlom. Ronaldo je namreč zabil dva gola za gostitelje – prvega v 47. minuti prvega polčasa za rezultat 1:0, drugega v 62. minuti za rezultat 2:1. Tudi naslednji gol je zabil Portugalec, potem ko je Bruno Fernandes mojstrsko matiral gostujočega vratarja z natančnim strelom pod prečko z 80 metrov, končalo se je z izidom 4:1.

Zanimivo, Ronaldo je znan po rušenju rekordov in tudi tokrat ni šlo brez jubileja. To je bila že Portugalčeva 200. tekma (!) v njegovi karieri, na kateri je zabil najmanj dva gola. Če gremo po vrsti: enkrat mu je to uspelo v majici Sportinga, 27 takšnih tekem je zbral za Manchester United (v prvem mandatu 26), 122 za Real Madrid, 23 za Juventus in 27 tudi v majici reprezentance Portugalske.
 

Hitro odgovor na ključno vprašanje


»Nisem pričakoval, da bom zabil dva gola. Pričakoval sem enega, ne dva. Moram se zahvaliti navijačem za to, kar so danes naredili zame. Zelo sem ponosen. Seveda sem vesel zaradi mojih golov, tega nisem nikdar skrival, toda meni so najpomembnejše zmage ekipe, verjemite. Tu sem zato, da pomagam ekipi do zmag in lovorik,« je zatrdil Cristiano Ronaldo, ki je povsem omrežil 76.000 navijačev na štadionu Old Trafford, na katerem je odigral celotno tekmo.

Ronaldo je izžareval velik motiv. FOTO: Phil Noble/Reuters
Ronaldo je izžareval velik motiv. FOTO: Phil Noble/Reuters


Navijači so se spraševali prav to: ali bo sloviti CR7 že danes nastopil. Njegova Portugalska je pred dnevi igrala v Azerbajdžanu, brez prvega asa gladko zmagala s 3:0, v Bakuju pa ga ni bilo, ker bi ob vrnitvi moral v karanteno in tako ga danes ne bi bilo na štadionu svojega novega-starega kluba. Ole Gunnar Solskjær, trener Uniteda, je razmišljal o njegovi uvrstitvi v udarno enajsterico že na tej premieri in zdaj je namigovanja uresničil – Portugalec je bil na igrišču od prve do zadnje minute.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: