Rummenigge napoveduje težke čase za nogomet

Nekdanjega predsednika Bayerna in legendo nemškega nogometa skrbi za bližnjo nogometno prihodnost.
Fotografija: Karl-Heinz Rummenigge ima zdaj več časa za nazdravljanje, potem ko je zapustil svoje mesto v upravi Bayerna. FOTO: Michael Dalder/Reuters
Odpri galerijo
Karl-Heinz Rummenigge ima zdaj več časa za nazdravljanje, potem ko je zapustil svoje mesto v upravi Bayerna. FOTO: Michael Dalder/Reuters

Kot je dejal Karl-Heinz Rummenigge, bo nogomet v prihodnje vse večja gospodarska panoga, a mnoge deležnike bo koronavirusna kriza pahnila v veliko izgubo, je dejal po poročanju nemške tiskovne agencije dpa. Pandemija novega koronavirusa ni spremenila igre na zelenici, je pa spremenila finančna pravila igre, je ocenil Nemec. Izpostavil je dogajanje v angleškem nogometu, kjer finančno močni klubi trenutno izvajajo hitro nakupovanje igralcev na račun preostalih, ki so v drugačnem finančnem položaju.

»Klubi prve angleške lige imajo več prihodkov z naslova televizijskih pravic kot klubi v bundesligi, zaslužijo okoli 10-krat več na tujih trgih. Imajo tudi bogate lastnike, ki lahko financirajo te nakupe,« je izpostavil.

A po njegovem vse skupaj vodi v položaj, kjer bo v nogometu možno ustvarjati le izgubo. Rummenigge, ki je po skoraj dveh desetletjih pri serijskih nemških prvakih lani poleti zapustil svoj položaj, je potrdil, da je življenje po nogometu zanj nekoliko manj razburljivo.

»Vsekakor je manj razburljivo, manj stresno,« je dejal.

Preberite še:

Komentarji: