Sandro Tonali je tožilcem priznal, da je bil vpleten v stave

Italijanska nogometna zveza ga je, tako kot je Nicola Zaniola, zaradi preiskave o stavniški aferi odstranila iz reprezentance.
Fotografija: Sandro Tonali se je ujel v stavniško past. FOTO: Scott Heppell/Reuters
Odpri galerijo
Sandro Tonali se je ujel v stavniško past. FOTO: Scott Heppell/Reuters

Italijanski nogometaš Sandro Tonali, član angleškega Newcastla, je danes italijanskim tožilcem v Torinu priznal, da je bil vpleten v stave. Tonalija je italijanska nogometna zveza, tako kot je Nicola Zaniola (Aston Villa), zaradi preiskave o stavniški aferi odstranila iz reprezentance za kvalifikacijski tekmi proti Malti in Angliji.

Tonalijeva odvetnika sta danes povedala, da je 23-letnik med zaslišanjem »izčrpno pojasnil svoje stališče« in zagotovil »polno sodelovanje s preiskovalnimi organi«. Newcastle je v izjavi za javnost potrdil, da igralca preiskujejo športni in kazenski tožilci, ter dejal, da bodo »on in njegova družina še naprej deležni podpore kluba.«

Že pred tem je vpletenost v nezakonite stave priznal še en italijanski nogometaš Nicolo Fagioli (Juventus), ki je prejel sedemmesečno prepoved igranja ter kazen 25.000 evrov. Obenem mora opraviti šestmesečno rehabilitacijo zaradi odvisnosti od stav.

Tonali je danes priznal, da je stavil na določene nogometne tekme, vključno s svojim nekdanjim klubom Milanom, od koder se je poleti za 64 milijonov evrov preselil k Newcastlu. Poklicni nogometaši ne smejo staviti na nogometne tekme zaradi nevarnosti prirejanja rezultatov. Tonaliju in Zaniolu grozi dolga prepoved.

V Angliji je do januarja z osemmesečno prepovedjo igranja kaznovan angleški reprezentančni napadalec Ivan Toney. Sodišče na Otoku ga je spoznalo za krivega 262 kršitev zakona o športnih stavah med letoma 2017 in 2021.

Komentarji: