Septembrski veliki pok za evropske velikane

Evropska nogometna zveza je pod drobnogled vzela poslovanje klubov in ugotovila veliko kršitev finančnega pravila
Fotografija: Evropska nogometna zveza pod vodstvom predsednika Aleksandra Čeferina (desno) ne bo pogledala čez prste nobenemu klubu, ki bo kršil finančna pravila. Med kršitelji je tudi francoski prvak Paris St. Germain, ki mu predseduje Čeferinove prijatelj Nasser Al-Khelaifi. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Evropska nogometna zveza pod vodstvom predsednika Aleksandra Čeferina (desno) ne bo pogledala čez prste nobenemu klubu, ki bo kršil finančna pravila. Med kršitelji je tudi francoski prvak Paris St. Germain, ki mu predseduje Čeferinove prijatelj Nasser Al-Khelaifi. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Po poročanju angleških medijev Evropska nogometna zveza septembra pripravlja veliki pok, ki bo zatresel veliko najmočnejših klubov. Na seznamu je najmanj dvajseterica klubov, ki jih je Uefa vzela pod drobnogled, zaradi kršenja finančne discipline, predvsem za preseganje proračunske porabe v sezoni 2021/22. Deset klubov bo doletela kazen tudi za obdobje 2020/21.

Večina klubov je kršila pravilo dovoljenih izgub v treh letih, v katerih ti lahko znašajo le 30 milijonov evrov. Zaradi pandemije bodo še bolj strožja pravila v veljavi prihodnje leto, ko bodo klubi morali krepko omejiti odstotek plačil iz prihodkov namenjenih za plače, prestope in nagrade za zastopnike.

Med kršitelji so Arsenal, Barcelona, ​​​​PSG , Juventus, Inter, Roma ... Največjo izgubo je pridelal londonski klub, v treh letih kar 250 milijonov €. 

V vsakem primeru kršitelje čakajo denarne kazni in omejitve pri prestopnih rokih.

Preberite še:

Komentarji: