Šerif z veliko mero sreče izločil Zrinjski in zdaj čaka na Maribor

Moldavski prvak Šerif iz Tiraspola je na povratni tekmi 1. kola kvalifikacij za ligo prvakov v Kišinjevu premagal Zrinjski iz Mostarja (1:0).
Fotografija: Šerifov gvinejski napadalec Momo Yansane (v rumenem dresu) je s svojim klubom lani nastopal v skupinskem delu najelitnejšega evropskega tekmovanja, ko je bil tekmec moldavskega velikana tudi ukrajinski Šahtar iz Donecka. FOTO: Valentin Ogirenko/Reuters
Odpri galerijo
Šerifov gvinejski napadalec Momo Yansane (v rumenem dresu) je s svojim klubom lani nastopal v skupinskem delu najelitnejšega evropskega tekmovanja, ko je bil tekmec moldavskega velikana tudi ukrajinski Šahtar iz Donecka. FOTO: Valentin Ogirenko/Reuters

Odločil je avtogol vezista Igorja Savića iz 22. minute, sicer pa so si varovanci nekdanjega trenerja Maribora Sergeja Jakirovića sploh v drugem polčasu pripravili več zrelejših priložnosti za zadetek. Toda na štadionu Zimbruja niso uspeli zatresti mreže lanskega udeleženca skupinskega dela lige prvakov, ki se je izkazal tudi z zmago v Madridu nad kasnejšim prvakom Realom. Šerif bo tekmeca v 2. kolu dobil v sredo, ko bosta povratni obračun v Turčiji odigrala slovenski prvak Maribor in branilec naslova v beloruski ligi Šahtjor iz Soligorska. Tudi njun prvi dvoboj pod Kalvarijo se je tako kot spopad Šerifa in Zrinjskega na štadionu Pod Bijelim Brijegom v Mostarju končal brez zadetkov.

Ante Šimundža je s slovenskim reprezentantom Žanom Karničnikom (igral je vso tekmo) brez prejetega gola napredoval v 2. kolo, Ludogorec je v Podgorici z zadetkom Pierosa Sotiriouja z 1:0 (skupno 3:0) premagal Sutjesko. Finski HJK je zapravil prednost s prve tekme in v Rigi izgubil z RFS, a po izvajanju enajstmetrovk napredoval v naslednje kolo. Makedonski prvak Škupi se je poigraval z živci navijačev proti gibraltarskim Lincoln Red Imps in napredoval z gostujočim porazom 0:2, potem ko je prvo tekmo moštvo iz skopske četrti Čair dobilo s 3:0. Azerbajdžanski Qarabag je ponižal Lech iz Poznanja s kar 5:1 v »domačem« Bakuju in napredoval s skupnim izidom 5:2, čeprav so Poljaki povedli že v prvem napadu in v skupnem seštevku vodili že z 2:0. Napredovanje si je priigral tudi litovski Žalgiris, ki je po remiju na prvi tekmi z Ballkanijem kosovske prvake ugnal z 1:0 na svoji zelenici.

Irski Shamrock Rovers, ki bodo naslednji tekmeci Ludogorca, so ubranili prednost s 3:0 in na Malti z remijem brez golov izločili  Hibernians, medtem ko je luksemburški Dudelange po domači zmagi z 1:0 slavil še v Tirani proti istoimenskem albanskem prvaku, tokrat z 2:1. Ob 21.30 se je začel še obračun Vikingurja in Malmöja. 

Preberite še:

Komentarji: