Čeferin: Sevilla bo gostila zvezdnike EP, München ostaja prireditelj

Vest je posredno potrdil tudi predsednik poljske nogometne zveze in član izvršnega odbora Evropske nogometne zveze Zbigniew Boniek.
Fotografija: Štadion La Cartuja v Sevilli bo očitno eno od prizorišč EP. FOTO: Marcelo Del Pozo/Reuters
Odpri galerijo
Štadion La Cartuja v Sevilli bo očitno eno od prizorišč EP. FOTO: Marcelo Del Pozo/Reuters

V Španiji bo Sevilla namesto Bilbaa gostila tekme letošnjega nogometnega evropskega prvenstva, ki bo med 11. junijem in 11. julijem. Vest je posredno potrdil tudi predsednik poljske nogometne zveze in član izvršnega odbora Evropske nogometne zveze (UEFA) Zbigniew Boniek. Na družbenih omrežjih je objavil, da bo Poljska na EP igrala v Sevilli in St. Peterburgu namesto prvotno predvidenih Bilbaa in Dublina.

»Sevilla in St. Peterburg – uradno! Pred nami je še nekaj dela, začenjamo na novo: reprezentančni tabor, potovanja, vsa logistika,« je zapisal Boniek. Poljska bo igrala v skupini E. S Slovaško se bo pomerila 14. junija, s Španijo pet dni kasneje in s Švedsko 23. junija.
 

Čeferin je zadovoljen


»Delali smo skupaj z nacionalnimi zvezami in lokalnimi oblastmi, da bi zagotovili varno in živahno okolje na tekmah. Vesel sem, da bomo lahko na vseh tekmah pozdravili navijače ob prazniku reprezentančnega nogometa po Evropi,« je pojasnil predsednik Uefe Aleksander Čeferin.

UEFA je kot gostitelja vendarle zadržala München, čeprav, tako kot Bilbao in Dublin, ni zagotovil, da bo imel gledalce na tekmah, kar je bil eden od pogojev za organizacijo tekem EP. Po novem pa so se bavarske oblasti strinjale s scenarijem, po katerem bi lahko bilo minimalno 14.500 gledalcev na štadionu Allianz Arena. Ta bo gostil tekme Nemčije proti Franciji (15. junij), Portugalski (19. junij) in Madžarski (23. junij), ob tem pa še en četrtfinale 2. julija.

Budimpešta, St. Peterburg, Baku, Amsterdam, Bukarešta, Glasgow, København, Rim in London so že prej zagotovili, da bo obisk na štadionih pri njih vsaj 25-odstoten.

Baskovske oblasti zaradi umika Bilbaa kot gostitelja razmišljajo o pravnih možnostih, da bi jim povrnili 1,2 milijona evrov, kolikor so porabile doslej.
 

Komentarji: