Simeone dogovorjen za novo pogodbo, želi pa Martineza

Po poročanju španskega športnega dnevnika AS bo trener madridskega Atletica v nekaj dneh podpisal novo pogodbo. Trenutna bi se mu iztekla prihodnje leto.
Fotografija: Diego Simeone bo letos proslavil lep jubilej: deseto obletnico delovanja na klopi Atletica. Kot igralec je rdeče-beli dres nosil pet let. FOTO: Daniel Mihailescu/AFP
Odpri galerijo
Diego Simeone bo letos proslavil lep jubilej: deseto obletnico delovanja na klopi Atletica. Kot igralec je rdeče-beli dres nosil pet let. FOTO: Daniel Mihailescu/AFP

Po osvojitvi drugega naslova španskega prvaka v sedmih letih je Diego Simeone po poročanju madridskega športnega dnevnika AS pristal na podaljšanje pogodbe z Atleticom. Simeoneju bi se pogodba iztekla 30. junija 2022, vodilni operativec kluba Miguel Angel Gil Marin pa naj bi se z njegovo agentko, sestro Natalio Simeone, uspel dogovoriti za podaljšanje pogodbe do junija 2024.

Po trditvah dnevnika AS je dogovor sklenjen, manjkajo le še zadnje podrobnosti, ki pa naj bi bile zgolj formalnost. Simeone, ki bo decembra letos proslavil deseto obletnico na rdeče-beli klopi, si je že od samega začetka želel podaljšati sodelovanje s klubom, poroča AS. Simeone naj drugih ponudb tudi ne bi imel, njegov položaj na čelu članskega moštva v očeh Gila Marina tudi nikoli ni bil pod vprašajem v sezoni, v kateri je z Janom Oblakom v vratih Simeone proslavil svoj drugi državni naslov v trenerski vlogi. Sredi minule sezone naj bi nekateri vodilni možje kluba v zaodrju začeli govoriti o tem, da se uspešen cikel pod taktirko Argentinca bliža koncu, a je sanjski zaključek tekmovalnega leta (zaenkrat) utišal vsakršno negodovanje.

Simeone je seveda že lep čas najbolje plačani trener v svetovnem nogometu z letno plačo, ki naj bi presegala 42 milijonov evrov, kolikor so mu jih klubski veljaki obljubili ob zadnjem podaljšanju pogodbe leta 2019. AS dodaja, da želi Simeone ekipo okrepiti na vseh delih igrišča, njegova prva želja pa da je rojak Lautaro Martinez. Inter naj bi zanj zahteval 70 milijonov evrov, kar pa je za Atleticovo blagajno, ki jo je pandemija tako kot ostale v Španiji in po svetu močno prizadela, verjetno nedosegljivo.

Preberite še:

Komentarji: