Slaba vest iz Nyona, prvi del brez navijačev

Skupinski del EP U-21 v Sloveniji in na Madžarskem pred praznimi tribunami. Šef NZS obžaluje, a razume odločitev Uefe. Za izločilne boje še obstaja upanje.
Fotografija: Tribune bodo vsaj v prvem delu EP samevale. FOTO: Jure Makovec/AFP
Odpri galerijo
Tribune bodo vsaj v prvem delu EP samevale. FOTO: Jure Makovec/AFP

Evropska nogometna zveza (Uefa) je sporočila, da se bo skupinski del evropskega prvenstva do 21 let 2021 odigral brez prisotnosti gledalcev v Sloveniji in na Madžarskem.

»Glede na zdravstveno situacijo in veljavne državne ukrepe v povezavi z virusom covid-19 se bo skupinski del EP do 21 let 2021 odigral za zaprtimi vrati,« so sporočili s sedeža Uefe v Nyonu.

Krovna evropska nogometna organizacija bo ob tem še naprej pozorno spremljala razvoj dogodkov in zdravstvenega stanja v obeh državah gostiteljicah ter na podlagi ugotovitev naknadno sprejela tudi odločitev glede prisotnosti gledalcev v izločilnih bojih prvenstva.

Radenko Mijatović razume odločitev. FOTO: Jože Suhadolnik
Radenko Mijatović razume odločitev. FOTO: Jože Suhadolnik


Na odločitev Uefe, da se bo skupinski del odigral za zaprtimi vrati, se je odzval tudi Radenko Mijatović. Predsednik Nogometne zveze Slovenije bi si želel drugačnega scenarija, a razume, da je najpomembnejše zdravje.


Odločitev pravilna


»Glede na dejstvo, da je EP eden največjih dogodkov, ki jih je doslej gostila Slovenija, bi si želel, da bi bile tribune že v skupinskem delu nabito polne. Žal aktualno zdravstveno stanje v obeh državah gostiteljicah tega ne dopušča, tako da je odločitev Uefe (predsednik je Aleksander Čeferin; op. p.) pričakovana in edina pravilna. Najprej moramo misliti na zdravje, šele na to na vse ostalo. Mlada reprezentanca Slovenije bo kljub temu potrebovala podporo navijačev, tako da vse ljubitelje nogometa vabim pred televizijske zaslone. Verjamem, da se bomo vsi skupaj veselili uvrstitve v drugi del tekmovanja, kjer upam na polne tribune in prvovrstni spektakel.«

Mlado vrsto vodi Mile Ačimović. FOTO: Jure Banfi/Sobotainfo
Mlado vrsto vodi Mile Ačimović. FOTO: Jure Banfi/Sobotainfo


Prvenstvo bo potekalo v dveh delih, skupinski del bo med 24. marcem in 31. marcem, izločilni boji med 31. majem in 6. junijem. V Sloveniji bodo tekme gostili Ljubljana, Celje, Maribor in Koper. Slovenija se bo najprej merila s Španijo (Maribor), Češko (Celje) in Italijo (Maribor). Mlado reprezentanco vodi Milenko Ačimović.Na Madžarskem bodo gostitelji Budimpešta, Györ, Szekesfehervar in Sombotel. Na EP bo prvič nastopilo 16 ekip. Te bodo v skupinskem delu razdeljene v štiri skupine, iz vsake pa se bosta nato po dve najboljši prebili v četrtfinale. Slovenija bo gostila tudi prvo in zadnjo tekmo prvenstva, uvodna bo 24. marca v Mariboru, finalna pa 6. junija v Ljubljani.

Preberite še:

Komentarji: