Slovenci pustošili v Atenah, trije goli, prečka, prvo mesto

Andraž Šporar z dvema goloma in podajo, Adam Gnezda Čerin z golom in Benjamin Verbić so Panathinaikos popeljali na vrh lestvice grškega nogometnega prvenstva.
Fotografija: Adam Gnezda Čerin (v sredini), Andraž Šporar (drugi z desne) in Benjamin Verbič so bili junaki Panathinaikosove zmage za skok na vrh lestvice grškega prvesntva. FOTO: Alkis Konstantinidis/Reuters
Odpri galerijo
Adam Gnezda Čerin (v sredini), Andraž Šporar (drugi z desne) in Benjamin Verbič so bili junaki Panathinaikosove zmage za skok na vrh lestvice grškega prvesntva. FOTO: Alkis Konstantinidis/Reuters

Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je pred zadnjima kvalifikacijskima tekmama za evropsko prvenstvo prihodnje leto proti Danski (17. november) in Kazahstanu (21. november) lahko zadovoljen s formo svojih najmočnejših adutov. Ne le Benjamin Šeško, ki je zabil enega od šestih Leipzigovih golov v bundesligi, slovenski nogometni konec tedna legionarjev je zaznamoval odličen učinek slovenskega trojčka pri grškem velikanu Panathinaikosu. Pao je s 5:0 premagal Panserraikos in se povzpel na čelo lestvice grškega prvenstva.

Osrednji mož je bil Andraž Šporar, ki je že v 43. sekundi zabil prvi gol, potem je tekmečeva obramba preusmerila podajo Benjamina Verbiča v lastno mrežo, nato pa je Šporar z bele točke zabil še drugi gol. 

Toda slovenski šov se je nadaljeval tudi v drugem polčasu, po Šporarjevi podaji je zadel rezervist (v igro je vstopil v 26. minuti) Adam Gnezda Čerin. Še popolnejšo slovensko nedeljo v Atenah in Verbičev gol je preprečila prečka.

Šporar je eden od petnajstih nogometašev, ki so v prvi ligi zabili po tri gole. Ljubljančan je igral na sedmih tekmah. Po dva gola sta zabila tudi Idrijčan Gnezda Čerin (7 tekem) in Vojničan Verbič (6 tekem).

Panathinaikos ima tekmo več in štiri točke od prvega zasledovalca Olympiakosa.

 

Preberite še:

Komentarji: