Po le točki so dodatne kvalifikacije zelo daleč

Slovenska ženska nogometna reprezentanca je odigrala šesto tekmo kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2023. Izbranke Boruta Jarca so igrale proti Grčiji 0:0.
Fotografija: Slovenke niso premagale Grčije. FOTO: Leo Caharija
Odpri galerijo
Slovenke niso premagale Grčije. FOTO: Leo Caharija

Pred dobrim mesecem dni, 26. oktobra, so Slovenke nasule štiri gole Grkinjam v gosteh ob zmagi s 4:1, včeraj niti enega. Šesta kvalifikacijska tekma za svetovno prvenstvo v nogometu v skupini I je bila za Slovenke najbrž usodna v boju za drugo mesto in dodatne kvalifikacije. Naslednjo tekmo bodo Slovenke igrale 6. aprila prihodnje leto.

Minuli petek so v Novi Gorici Estonke prejele pol ducata golov. Predigra varovank selektorja Boruta Jarca je bila popolna, optimizem pa velik. »Grčija je kolektivno taktično disciplinirana ekipa,« je tekmice pred tekmo ocenil slovenski selektor.

Ni se zmotil, toda ljub opozorilom o previdnosti je malokdo verjel, da bi se le nekaj tednov po gladki gostujoči zmagi lahko zataknilo. Ampak se je. Lahko pa bi bilo vse drugače. Le nekaj centimetrov je Matejo Zver ločilo od gola, vrednega tri točke in izenačenja na lestvici z Valižankami na drugem mestu. V 90. minuti je njen strel z golove črte odbila grška tekmica. To je bila tudi najlepša priložnost slovenskih nogometašic v dvoboju z izrazito obrambnimi in discipliniranimi Grkinjami. Boljši in odločnejši drugi polčas je bil premalo za pomembno zmago.

O drugem mestu in dodatnih kvalifikacijah zdaj Slovenke ne odločajo več same, temveč tudi in predvsem Valižanke. Sinoči so gostovale pri Francozinjah, ki so razred zase v skupini. Slovenke bodo sicer v zadnjem kolu gostovale v Walesu, ampak še prej tudi v Franciji, zato bi zadnja kvalifikacijska tekma lahko štela le za lepši vtis.

Preberite še:

Komentarji: