Slovenke učinkovite v Grčiji

Ženska reprezentanca je zmagala s 4:1 in vpisala nove tri točke. Po dvakrat v polno Mateja Zver in Lara Prašnikar. V Novi Gorici z Estonijo.
Fotografija: Slovenke so bile uspešne v Grčiji. FOTO: Tomi Lombar
Odpri galerijo
Slovenke so bile uspešne v Grčiji. FOTO: Tomi Lombar

Slovenska ženska nogometna reprezentanca je v Larisi igrala četrto tekmo kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2023 in premagala Grčijo s 4:1 (1:1). Izbranke Boruta Jarca naslednja preizkušnja čaka 26. novembra, ko bodo v Novi Gorici gostile Estonijo.

Slovenija je v dosedanjih treh tekmah ob zmagi proti Estoniji v gosteh (4:0), domačem porazu proti Franciji (2:3) in domačem remiju proti Walesu (1:1) zbrala štiri točke, nove tri pa je vpisala danes v Larisi. Pri Sloveniji sta po dvakrat zadeli Mateja Zver (8., 59.) in Lara Prašnikar (18., 86.).

V evropskih kvalifikacijah sicer igra 51 reprezentanc v devetih skupinah. Evropa bo dala 11 neposrednih potnic na SP, ki bo v devetih mestih in na desetih stadionih v Avstraliji in na Novi Zelandiji.

Prvič v zgodovini SP bo na zaključnem turnirju najboljših ženskih reprezentanc sodelovalo 32 reprezentanc, prej jih je bilo 24.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentarji: