Slovenski nogometaši pripravljeni za prvo tekmo v Prištini

Dvoboj Kosova in Slovenije v skupini lige narodov C3 se bo začel ob 20.45.
Fotografija: Štadion Fadil Vokrri bo prizorišče drevišnje tekme Kosova in Slovenije v skupini lige narodov C3. FOTO: Florion Goga/Reuters
Odpri galerijo
Štadion Fadil Vokrri bo prizorišče drevišnje tekme Kosova in Slovenije v skupini lige narodov C3. FOTO: Florion Goga/Reuters

Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 na štadionu Fadil Vokkri v Prištini igrala tretjo tekmo v tej izvedbi lige narodov. Po remiju z Grčijo in zmagi z Moldavijo jo čaka tekma proti Kosovu, ki je doslej zbralo točko z dveh tekem. V slovenskem taboru, ki si želi poln izkupiček, vseeno opozarjajo, da gre za kakovostno ekipo.»Kosovo ima v zvezni vrsti kakovostne igralce, ki so močni predvsem v igri ena na ena. Na to moramo biti pripravljeni in odgovoriti s svojo kvaliteto. Poleg tega je potrebno izpostaviti tudi neizmeren motiv, ki je zapisan v njihovem karakterju oziroma DNK,« o kosovski ekipi meni selektor Slovenije Matjaž Kek.

Selektor Matjaž Kek in kapetan Jan Oblak sta med druženjem z mediji. FOTO: J. S.
Selektor Matjaž Kek in kapetan Jan Oblak sta med druženjem z mediji. FOTO: J. S.


Od svojih izbrancev tako pričakuje odgovorno in disciplinirano igro. »Poskušali bomo s kakovostnejšo igro, z disciplino, odgovornostjo in velikim motivom priti do cilja, ki si ga želimo. V prejšnjih kvalifikacijah smo imeli težave na gostovanjih, kjer moramo biti odločnejši in pogumnejši. Na tekmi pričakujemo precej tesnih dvobojev in veliko število tako imenovanih drugih žog, ki jih bo potrebno pobrati,« pred tekmo še razmišlja Kek.

image_alt
Kosovo še zadnja država z Balkana, ki čaka na obisk Slovencev

image_alt
Kek opozarja tudi na neizmeren motiv Kosova


Tekmo bodo sodili Angleži Andrew Madley, Daniel Richard Cook in Constantine Hatzidakis. Slovenijo, ki se s Kosovom še ni merila, v tem sklopu tekem 14. oktobra čaka še obračun v Moldaviji.

Uefina liga narodov, skupina C:

Danes, 20.45:
Kosovo – Slovenija
Grčija – Moldavija

Vrstni red: Grčija in Slovenija po 4, Kosovo in Moldavija po 1. 

Preberite še:

Komentarji: