Sodeloval je z Beckhamom in Zahovićem, zdaj na klop Urugvaja

Potem ko je dolgoletni selektor Urugvaja Oscar Tabarez po 15 letih dobil nogo, je nogometno reprezentanco prevzel Diego Alonso.
Fotografija: Diego Alonso (na fotografiji) je bil januarja 2020 še trener miamijskega Interja, katerega šef je legendarni angleški nogometaš David Beckham. FOTO: Eva Marie Uzcategui/AFP
Odpri galerijo
Diego Alonso (na fotografiji) je bil januarja 2020 še trener miamijskega Interja, katerega šef je legendarni angleški nogometaš David Beckham. FOTO: Eva Marie Uzcategui/AFP

Nekdanji urugvajski reprezentant Diego Alonso je za izbrano vrsto odigral sedem tekem. V času nogometne kariere je Alonso med drugim igral tudi za španska Valencio in Atletico Madrid. Pri netopirjih si je slačilnico delil tudi s slovensko nogometno legendo Zlatkom Zahovićem.

Kot trener je 46-letnik nazadnje vodil mehiško Pachuco in ameriški Inter Miami, ob tem pa je na trenerski klopi sedel še pri Monterreyu, Olimpii, Penarolu, Guaraniju in Bella Visti. Tako Pachuco kot Monterrey je popeljal do slavja v južnoameriški ligi prvakov 2017 in 2019.

Njegova prva tekma na klopi Urugvaja bo 27. januarja v kvalifikacijah za mundial proti Paragvaju. Urugvaj, svetovni prvak 1930 in 1950, je v južnoameriških kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2022 po štirih zaporednih porazih šele sedmi. Prve štiri ekipe si neposredno zagotovijo mesto na SP, petega čakajo medcelinske dodatne kvalifikacije.

Preberite še:

Komentarji: