Solskjaer je v redu dečko, ampak se moti

Agent Mino Raiola pravi, da je Paul Pogba nesrečen v Manchester Unitedu, ob tem rdečim vragom ponuja dragulja Haalanda.
Fotografija: Paul Pogba se ne počuti dobro v Manchester Unitedu. FOTO: Phil Noble/Reuters
Odpri galerijo
Paul Pogba se ne počuti dobro v Manchester Unitedu. FOTO: Phil Noble/Reuters

Zanimiv trenutek si je izbral zastopnik Paula Pogbaja, ko je dejal, da je njegov varovanec nezadovoljen v Manchester Unitedu in želi drugam. United bo namreč danes igral ključno tekmo za napredovanje v osmino finala ligo prvakov v Leipzigu, Pogba pa bo eden od adutov Oleja Gunnarja Solskjaerja, ki si ne sme privoščiti poraza.

»Paul je 'nesrečen' pri Manchester Unitedu in bi moral oditi že v naslednjem prestopnem roku,« pravi Mino Raiola o nekoč najdražjem nogometašu na svetu in svetovnemu prvaku s Francijo. Dodal je, da ofenzivni zvezni igralec pri 27 letih potrebuje spremembo, saj se na Old Traffordu ne počuti dovolj cenjenega.



»Tam se ne more več dokazati, zamenjati mora okolje,« je povedal v intervjuju za italijanski časnik Tuttosport. »Pogodba mu poteče čez leto in pol, poleti 2022, ampak mislim, da je najbolje za obe strani, če se razideta že to zimo.«

Pogba je proti West Hamu zadel prvič v sezoni. FOTO: Justin Setterfield/AFP
Pogba je proti West Hamu zadel prvič v sezoni. FOTO: Justin Setterfield/AFP


Pogba je v Manchester United iz Juventusa prišel leta 2016 za tedaj rekordno odškodnino 97 milijonov evrov in ne namerava podaljšati pogodbe z 20-kratnimi angleškimi prvaki. »Klub se zaveda tveganja, da ga bo izgubil za nič. Kdor tega ne razume, ne ve dosti o nogometu,« pravi Raiola.
 

V senci Bruna Fernandesa


Pogba se je pri rdečih vragih znašel v sencu Bruna Fernandesa in je med reprezentančnimi akcijami večkrat spregovoril o svojih frustracijah v klubu. »Znašel se je v situaciji, ko ni zadovoljen s statusom, igralnim časom, vlogo v moštvu,« je pred kratkim povedal francoski selektor Didier Deschamps.

Erling Braut Haaland navdušuje v dresu Borussie. FOTO: Reuters
Erling Braut Haaland navdušuje v dresu Borussie. FOTO: Reuters


Pogba je večkrat dejal, da bi rad nekega dne igral za Real Madrid, kjer je trener njegov rojak Zinedine Zidane. Njegov izjemen gol za zmago proti West Hamu je bil prvi na osmih ligaških tekmah.


Haaland ni kot Lukaku, ampak kot Zlatan


Seveda ima Raiola tudi svojo računico, Manchester Unitedu namreč ponuja norveškega čudežnega dečka Erlinga Haalanda. Ob tem se je zdrznil nad Solskjaerjevo izjavo, da ga Haaland spominja na Romeluja Lukakuja. »Haaland je kot Zlatan Ibrahimović, ko je bil star 20 let. Solskjaer je v redu 'dečko', ampak tukaj se moti. Bolje bi bilo, če bi poskrbel, da bi Pogba spet igral kot šampion,« je izjavil Raiola, ki je za prestop Haalanda iz Salzburga k Borussii Dortmund v žep pospravil 10 milijonov evrov, skoraj polovico vsote prestopa.

Preberite še:

Komentarji: