Solskjær razkril, zakaj Manchester United spet napada angleški vrh

Najtrofejnejši angleški klub je ujel pravi ritem in se spet poteguje za vrh premier league.
Fotografija: Napadalec Marcus Rashford je močno orožje norveškega trenerja Oleja Gunnarja Solskjaerja. FOTO: Michael Regan/Reuters
Odpri galerijo
Napadalec Marcus Rashford je močno orožje norveškega trenerja Oleja Gunnarja Solskjaerja. FOTO: Michael Regan/Reuters

Najtrofejnejši angleški klub Manchester United je ujel pravi ritem in se resno poteguje za vrh premier league, na katerem sedi Liverpool, toda »rdeči vragi« imajo tekmo manj kot njihovi največji tekmeci.

Trener Ole Gunnar Solskjær, ki je decembra 2018 na klopi Uniteda nasledil Joseja Mourinha, je pojasnil trenutni položaj Manchester Uniteda, ki je v svoji zadnji tekmi na dramatičen način premagal Wolverhampton, njegov naslednji izziv pa je Aston Villa, ki v tej sezoni prav tako kaže privlačne igre in marljivo zbira točke.


»Igralci po dveh letih naposled spremenili svojo miselnost«


»Od mojega prihoda v Manchester se je spremenilo marsikaj. Igralci so resnično spremenili svojo miselnost. Prvič, nekateri so dve leti starejši, in drugič, nekateri fantje, ki smo jih pripeljali, so resnično močne osebnosti in so dobro vplivali na soigralce. Na vsakem igralnem položaju vlada prava konkurenca in nihče ne more zgolj priteči na igrišče in računati na položaj v enajsterici. To si moraš zaslužiti,« je zatrdil Solskjær.

Ole Gunnar Solskjaer po zadnji zmagi nad Wolverhamptonom ni skrival veselja. FOTO: Laurence Griffiths/Reuters
Ole Gunnar Solskjaer po zadnji zmagi nad Wolverhamptonom ni skrival veselja. FOTO: Laurence Griffiths/Reuters


»Vsi se zavedajo, da je biti član Manchester Uniteda pravi privilegij, to je fantastičen klub s fantastično zgodovino. V ekipi imamo denimo rojena zmagovalca Juana Mato in Nemanjo Matića: čeprav ne igrata vsako tekmo, sta izjemno vplivna in opravita pomembno delo že v pripravah na tekmo ter pozitivno vplivala na soigralce,« je razkril Norvežan, nekoč tudi sam del ekipe šampionskega Manchester Uniteda.


Vsi so jezni, ko jim sporoči, da bodo začeli tekmo na klopi za rezerve


Solskjær je v zadnji tekmi z Wolverhamptonom poslal v zvezno vrsto prav Paula Pogbaja in Matića, ob tem pa priznal, da mu je bilo težko pustiti na klopi Scotta McTominaya in Freda.

»Toda tako mora biti. Igralci morajo biti jezni name, če jih ne pošljem v igro. Verjemite mi, vsi so jezni, ko jim sporočim, da bodo začeli tekmo na klopi za rezerve, kar je edino prav,« je dodal 47-letnik, napadalec kluba med letoma 1996 in 2007, torej v zlatem obdobju legendarnega trenerja Alexa Fergusona.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: