Domači euro 2024 velika priložnost, ki je Nemci »ne smejo zapraviti«

Leto, ki se izteka, nemškemu nogometu ni bilo naklonjeno.
Fotografija: Hans-Dieter Flick med zadnjo tekmo skupinskega dela svetovnega prvenstva v Katarju proti Kostariki, na kateri tudi zmaga s 4:2 ni bila dovolj za nemško reprezentanco v boju za končno drugo mesto z Japonsko oz. Španijo. FOTO: Fabrizio Bensch/Reuters
Odpri galerijo
Hans-Dieter Flick med zadnjo tekmo skupinskega dela svetovnega prvenstva v Katarju proti Kostariki, na kateri tudi zmaga s 4:2 ni bila dovolj za nemško reprezentanco v boju za končno drugo mesto z Japonsko oz. Španijo. FOTO: Fabrizio Bensch/Reuters

Članska izbrana vrsta Nemčije se ni prebila v izločilne boje svetovnega prvenstva v Katarju. Pričakovanja pa so velika zaradi naslednjega velikega tekmovanja, domačega evropskega prvenstva 2024, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Predsednik nemške nogometne zveze DFB Bernd Neuendorf je v božičnem nagovoru zgodnji izpad z letošnjega SP v Katarju, kjer se Nemčija ni prebila iz predtekmovalne skupine, označil kot priložnost, da bo v prihodnje precej bolje, poroča dpa.

»Iz katarskih izkušenj se moramo vsi nekaj naučiti in narediti prave korake,« je Neuendorf zapisal v odprtem pismu na spletni strani zveze. Nakazal je tudi, kako vidi prihodnost nemškega nogometa. Za Nemce bo namreč naslednje veliko tekmovanje izjemno pomembno, saj bodo gostitelji eura 2024.

»Samokritični in odprti za spremembe, toda tudi polni motivacije in samozavesti. Z eurom 2024 imamo pred sabo veliko priložnost, ki je ne smemo zapraviti,« je še dodal predsednik zveze države, ki bo gostila naslednje EP.

Poudaril je tudi, da je zadovoljen, ker selektor Hans-Dieter Flick kljub neuspehu na SP ostaja vodja izbrane vrste: »Prepričal nas je s svojim slogom vodenja, dojemanja nogometa, strastjo do igre in pozitivno energijo. To so temelji za uspešen euro 2024.«

Za konec pa je predsednik našel tudi nekaj dobrega v letu 2022: ženska reprezentanca Nemčije je namreč prišla do finala evropskega prvenstva, kjer je sicer morala priznati premoč Angliji.

»Prepričan sem, da se lahko ta ekipa tudi na SP prihodnje leto v Avstraliji in Novi Zelandiji bori za naslov,« meni Neuendorf.

Komentarji: