Šporar dvignil prvo lovoriko na Portugalskem

Sporting s slovenskim napadalcem Andražem Šporarjem je osvojil portugalski ligaški pokal.
Fotografija: Andraž Šporar je osvojil svojo prvo lovoriko v dresu Sportinga. FOTO: Pedro Nunes/Reuters
Odpri galerijo
Andraž Šporar je osvojil svojo prvo lovoriko v dresu Sportinga. FOTO: Pedro Nunes/Reuters

Sporting s slovenskim napadalcem Andražem Šporarjem je v finalu portugalskega ligaškega pokala z 1:0 premagal Brago in tretjič osvojil lovoriko v tem tekmovanju.

26-letni slovenski reprezentant je za lizbonsko moštvo igral dobrih 30 minut, po zadnjem sodniškem pisku pa se je veselil svoje prve lovorike na Portugalskem.

Glavni sodnik Tiago Martins je imel v finalu veliko dela, pokazal je 8 rumenih in 3 rdeče kartone. Zanimivo, da je z igrišča poslal več trenerjev kot igralcev, saj je v 33. minuti izključil oba trenerja, Sportingovega Rubena Amorima in Braginega Carlosa Carvalhala.

Sporting je s 3 lovorikami drugo najuspešnejše moštvo v portugalskem ligaškem pokalu, na prvem mestu je Benfica s 7 naslovi.


Porro zadel za lovoriko


Edini gol na tekmi je v 41. minuti dosegel Pedro Porro, ki je na desni strani stekel na globinsko podajo in natančno zadel v daljši vratarjev kot.

Slovenski reprezentančni napadalec Andraž Šporar je v igro vstopil v 59. minuti. Pri minimalnem vodstvu je v 81. minuti dočakal priložnost za podvojitev vodstva, vendar je streljal v vratarja Matheusa Magalhaesa.

Tudi Braga ni bila brez priložnosti. Napadalec Paulinho je 71. minuti stresel prečko, zadetek Ricarda Esgaia v 85. minuti je bil razveljavljen zaradi prepovedanega položaja, ob prostem strelu Joaa Novaisa v 97. minuti pa je dobro posredoval vratar Antonio Adan.Portugalski ligaški pokal, finale
Sporting - Braga 1:0 (Porro 41.)
Šporar je igral od 59. minute za Sporting

Preberite še:

Komentarji: