Srečko Katanec: Ivica Osim je bil pred časom, v katerem je živel

Konec tedna so v Sarajevu pokopali legendarnega nogometnega trenerja Ivico Osima, zadnjega selektorja nekdanje Jugoslavije.
Fotografija: Od Ivice Osima se je takole poslovil njegov sin Amar. FOTO: Elvis Barukčić/AFP
Odpri galerijo
Od Ivice Osima se je takole poslovil njegov sin Amar. FOTO: Elvis Barukčić/AFP

Konec tedna so v Sarajevu pokopali legendarnega nogometnega trenerja Ivico Osima, zadnjega selektorja nekdanje Jugoslavije in enega največjih nogometnih strokovnjakov v zgodovini nekdanje skupne države. »Švabo« oziroma »Strauss« z Grbavice je umrl 1. maja, pet dni pred 81. rojstnim dnem v Gradcu, kjer je pustil neizbrisen pečat na klopi Sturma.

Srečko Katanec FOTO: Jože Suhadolnik
Srečko Katanec FOTO: Jože Suhadolnik
Spominske slovesnosti in pogreba Osima v Sarajevu so se udeležili številni znani obrazi. Srbski selektor Dragan Stojković Piksi je denimo prenesel sporočilo beograjskega župana, da bo Ivica Osim tri leta po smrti dobil svojo ulico v Beogradu. Spregovoril je tudi nekdanji slovenski selektor Srečko Katanec, ki ga je Osim vzel na treninge sarajevskega Željezničarja v času, ko je Katanec služil vojaški rok v BiH.

»Lahko govorim le s presežniki. Ivica Osim je bil matematik in pred časom, v katerem je živel. Vprašanje, če bi bil zadovoljen z nogomet, ki ga igrajo danes. Pod njegovim vodstvom nismo smeli igrati 'okolo i naokolo', kot danes, prepovedano je bilo igrati nazaj in v širino. Ko smo poskušali igrati vertikalno, nas je vselej vprašal, 'zakaj',« je med drugim povedal o nekdanjem šefu Srečko Katanec.

Preberite še:

Komentarji: