Srečko Katanec ne bo potoval v Saudsko Arabijo

Nekdanji selektor slovenske nogometne reprezentance uspešno zaključil drugi krog kvalifikacij za svetovno prvenstvo.
Fotografija: Srečko Katanec bo sprejel naslednji tekmovalni izziv v začetku septembra. Foto Reuters
Odpri galerijo
Srečko Katanec bo sprejel naslednji tekmovalni izziv v začetku septembra. Foto Reuters

Nekdanji selektor slovenske nogometne reprezentance Srečko Katanec je uspešno zaključil tudi drugi krog azijskih kvalifikacij za svetovno prvenstvo, ki bo čez leto in pol v Katarju. Ljubljančan, ki vodi Irak, je zanesljivo osvojil drugo mesto v skupini z Iranom, Kambodžo, Hongkongom in Bahrajnom ter se prebil v tretji krog, ki bo določil potnike na mundial 2022.
 
Iračani so v zadnjem kolu resda izgubili sosedski derbi z Iranom – slednjega vodi nekdanji trener Interblocka Dragan Skočić –, toda drugo mesto si je zagotovil že prej. Irak zdaj čaka na razplet žreba, v katerem bo sodelovalo 12 najboljših reprezentanc v Aziji.


Začetek odločilnih bojev septembra

 
Žreb bo 1. julija, Irak pa kotira v tretjem jakostnem bobnu skupaj s Saudsko Arabijo, s katero torej zanesljivo ne bo igral. Izžrebali bodo dve skupini s po šestimi ekipami, najboljši dve iz vsake skupine bosta potovali v Katar 2022, tretjeuvrščeni se bosta pomerili za vstopnico v dodatne kvalifikacije.

Ljubljančan uspešno deluje na klopi reprezentance Iraka. Foto Faisal Nasser/Reuters
Ljubljančan uspešno deluje na klopi reprezentance Iraka. Foto Faisal Nasser/Reuters

 
V prvem bobnu sta Japonska in Iran, v drugem Južna Koreja in Avstralija, v tretjem bobnu Irak in Saudska Arabija, v četrtem Združeni arabski emirati in Kitajska, v petem bobnu Sirija in Oman ter v šestem bobnu Vietnam in Libanon. Prve tekme kvalifikacij bodo v začetku septembra, zadnje marca 2022.

Preberite še:

Komentarji: