Stavili na Messija in Ronalda, lovorika pa v roke 30-letnega Italijana

Ciro Immobile je ponovil dosežek Francesca Tottija izpred trinajstih let.
Fotografija: Ciro Immobile je lahko upravičeno zadovoljen z odlično sezono. FOTO: Filippo Monteforte/AFP
Odpri galerijo
Ciro Immobile je lahko upravičeno zadovoljen z odlično sezono. FOTO: Filippo Monteforte/AFP

Končan je tako boj za najboljšega strelca v Italiji kot za prestižno lovoriko zlati čevelj. Že pred zadnjim kolom italijanskega nogometnega prvenstva je bilo znano, da si bo pripisal lovoriko za najboljšega strelca Ciro Immobile. Laziev napadalec je namreč kotiral na posebni lestvici pred Cristianom Ronaldom, za katerega pa se je Juventusov trener Maurizio Sarri odločil, da mu nameni delni počitek pred pomembno tekmo lige prvakov z Lyonom. Juve si je že prej zagotovil nov naslov italijanskega prvaka.



S tem je postalo znano še nekaj: Immobile je osvojil tudi prestižno nagrado za najboljšega strelca v Evropi, saj je bil tudi na vrhu te lestvice strelcev; najbližje mu je bil Bayernov as Robert Lewandowski, ki je zabil gol manj, toda že zdavnaj končal sezono v bundesligi.

Francesco Totti je bil zadnji dobitnik zlatega čevlja pred nastopom ere Cristiana Ronalda in Lionela Messija. FOTO: Alessandro Garofalo/Reuters
Francesco Totti je bil zadnji dobitnik zlatega čevlja pred nastopom ere Cristiana Ronalda in Lionela Messija. FOTO: Alessandro Garofalo/Reuters


Immobile ni postal le prvi Laziev napadalec s tovrstno individualno lovoriko, pač pa tudi prvi italijanski nogometaš, ki mu je to uspelo po Francescu Tottiju; legendarni as Rome je pred 13 leti zabil 26 golov in prav tako osvojil “zlati čevelj”. Ob njiju je to uspelo le še enemu Italijanu, Luci Toniju. Po dosežku Tottija sta začela svoj pohod Cristiano Ronaldo in Lionel Messi, prav Italijan pa je torej letos prekinil njuno prevlado.


Učinkovit tudi v zadnji tekmi prvenstva v Neaplju




Laziev zvezdnik, ki je februarja dopolnil 30 let, igra v življenjski formi, v tej sezoni je zabil 36 golov v 37 tekmah v serie A, učinkovit je bil tudi na sobotnem gostovanju Lazia v Neaplju, vendar to ni zadostovalo za zmago njegovega kluba pod Vezuvom.

Preberite še:

Komentarji: