Stožice utrdba, ki bo ustavila turški napad

Olimpija in Domžale jutri v boj za 3. kolo kvalifikacij za evropsko ligo. V Stožicah (20.00) glavni sodnik Slovak, v Malmöju (19.00) Francoz.
Fotografija: Asmir Suljić (levo) je dolžnik z gostovanja v Turčiji, Tončija Mujana pa v Malmöju čaka tekma leta.
FOTO: Voranc Vogel/Delo
Odpri galerijo
Asmir Suljić (levo) je dolžnik z gostovanja v Turčiji, Tončija Mujana pa v Malmöju čaka tekma leta. FOTO: Voranc Vogel/Delo

Olimpija in Domžale sta v prvih tekmah 2. kola kvalifikacij za evropsko ligo iztržila enaka izida, 2:2. Toda Ljubljančani so v prednosti, Domžale v zaostanku. Gola v Turčiji in odlična igra Olimpiji odpirajo vrata napredovanja, Domžalčani bodo morali na Švedskem izpeljati čudež.

Tako sproščenega vzdušja v Olimpijinem taboru še ni bilo pod taktirko Milana Mandarića. Zanj so, bolj kot predsednik kluba, ki mu je krčenje stroškov in zelo neposrečeno prodajanje upraviteljskega deleža prineslo veliko športne sreče, zaslužni trener Safet Hadžić in igralci. Poletje brez veliki nakupov, a sila posrečenih v podobi Anteja Vukušića, Luke Menala ter izjemno preudarnega in zanesljivega Miralema Samardžića je Hadžiću omogočilo, da je sestavil sanjsko moštvo. S potrebnim ščepcem sreče se je po latvijski igri živcev Olimpijino kolesje dobesedno zavrtelo v ritem, ki melje in osrečuje navijače.


Igralci vedo, kako


»V Mariboru smo pokazali, da smo moštvo,« je prenesel utrip iz slačilnice kapetan Nejc Vidmar, ki srčno upa, da bodo tudi Stožice postale strahospoštovana utrdba. Izkušeni Samardžić je dodal: »Tako razigranih in dovršenih igralcev še nisem imel v moštvu.«



V pripravi za dvoboj z moštvom Yeni Malatyaspor, še vedno favoritom, Hadžić nima nikakršnih skrbi. »Ne bi želel razkrivati veliko, toda nimam domala nikakršnih neznank več. Vem, kdo bo igral in kakšno bo začetno izhodišče. Vem, da se bodo tudi igralci znali prilagajati na razmere. Ne želim jih pretirano obremenjevati, ker sami natanko vedo, kdaj so najboljši,« je povedal Hadžić.

Shamar Nicholson je v prvi tekmi zabil gol, v Malmöju bi bil še en njegov zlata vreden. FOTO: Jure Eržen/Delo
Shamar Nicholson je v prvi tekmi zabil gol, v Malmöju bi bil še en njegov zlata vreden. FOTO: Jure Eržen/Delo


Odprava Malatyaspora je v Ljubljano dopotovala včeraj. V turškem taboru so odločni in prepričani, da bodo v Stožicah dosegli, kar niso doma. Optimizem je delno upravičen. Za seboj bodo imeli teden dni treningov več in edino tekmovalno tekmo.
Pri Olimpiji so, v upanju, da bodo imeli nogometaši čim bolj številčno podporo s tribun, ceno vstopnice nastavili na pičlih osem evrov. Sodniška zasedba prihaja iz Slovaške, glavni sodnik pa bo Filip Glova.


Nicholson: Komaj čakamo


Domžalčani bodo danes zjutraj odpotovali v Malmö. Izid s prve tekme jim ne gre na roko, a optimizem vliva igra. Po njej so si zaslužili več. »Odmor nam je koristil. Recept, kako se bomo postavili, je znan. Sestavljajo ga zbranost, potrpežljivost in učinkovitost v priložnostih, ki se nam bodo ponudile,« se bo proti Švedski z zvrhano mero optimizma odpravil jamajški adut Shamar Nicholson, strelec prvega gola v Domžalah.

V Malmöju bodo sodili Francozi. Glavni sodnik bo Amaury Delerue.

Komentarji: