Tabor se je vrnil v zgornji del in opozoril Olimpijo

V zaostalih tekmah 10. in 15. kola v 1. SNL minimalni zmagi za Kraševce in Šiškarje.
Fotografija: Mustafa Nukić je Bravo ob pomoči domžalskega vratarja Gregorja Sorčana popeljal do minimalne zmage v lokalnem derbiju. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Mustafa Nukić je Bravo ob pomoči domžalskega vratarja Gregorja Sorčana popeljal do minimalne zmage v lokalnem derbiju. FOTO: Jure Eržen/Delo

Sežanski Tabor se je vrnil na zgornjo polovico lestvice, Domžale so zamudile priložnost, da bi se na njej obdržale. Kraševci so bili najsrečnejši zmagovalci zaostalih tekem v 1. SNL. V tekmi 15. kola so z golom v sodnikovem dodatku ujeli minimalno zmago proti prvaku Celju, medtem ko je Bravo v dvoboju 10. kola z darilom domžalskega vratarja Gregorja Sorčana prav tako z 1:0 premagal Domžale.

Igralne razmere so vse zahtevnejše in tudi včeraj sta na razpleta v veliki meri vplivali slabi igrišči.

Dolgo so v Sežani čakali na zmago. Olimpija je bila zadnja, ki je v tej sezoni izgubila na neosvojljivi trdnjavi v 8. kolu. In prav Ljubljančani bodo v soboto v Stožicah gostili tekmece, ki so jim letos povzročili veliko gorja.

Celjanom ne gre in ne gre. Ko se je že zdelo, da so s predstavo proti Olimpiji spet ujeli ritem za preboj proti vrhu, so v Sežani znova pregoreli. Trenerja Dušana Kosića vnovič ni bilo na klopi, saj je bil še vedno v osamitvi.

Šesto domačo zmago je Tabor ujel v drugi minuti sodnikovega dodatka. Po podaji iz kota je bil najspretnejši ali pa najsrečnejši, ker se je žoga odbila prav njemu, srednji branilec Mihael Briški.

Mustafa Nukić je Bravo ob pomoči domžalskega vratarja Gregorja Sorčana popeljal do minimalne zmage v lokalnem derbiju. FOTO: Jure Eržen/Delo
Mustafa Nukić je Bravo ob pomoči domžalskega vratarja Gregorja Sorčana popeljal do minimalne zmage v lokalnem derbiju. FOTO: Jure Eržen/Delo


»Obe moštvi sta si priigrali dovolj priložnosti, mi smo eno izkoristili,« je bil kratek in jedrnat domači trener Goran Stanković. Tabor se je vrnil v zgornji del lestvice in ima lepo priložnost, da bi se lahko še trdneje zasidral v njem. Morda bi se lahko približal zdaj četrtemu Kopru, če bo v zaostali tekmi 16. kola, ki jo je v Sp. Šiški preložilo slabo vreme, premagal Bravo.

Toda na poln izkupiček v svoji drugi zaostali tekmi računajo tudi Šiškarji. Včeraj so bili srečnejši v lokalnem derbiju z Domžalami, ki so izgubile po štirih tekmah. Res lepo darilo je gostiteljem pripravil nesrečni gostujoči vratar Sorčan, saj je po ne preveč nevarnem strelu Mustafe Nukića z dobrih 25 m žogo izpustil iz rok.



Nukić je dosegel tretji gol v sezoni in je najboljši domači strelec. V veliki meri je vratarju ponagajalo slabo igrišče. Domžalčani so imeli v razburljivem zaključku, v katerem so oblegali domača vrata, tudi obilo smole. Matej Podlogar je zatresel prečko.

»Bili smo fantastični, končali smo domžalski niz. Kar so igralci pokazali na igrišču, je potrditev tega, da se učimo igrati za točke in na izid. Bili smo bolj enostavni in to nam je prineslo zmago,« je bil vesel zrele predstave svojih varovancev trener Dejan Grabić, medtem ko tudi njegov kolega Dejan Đuranović ni bil preveč potrt.

»V teh težkih razmerah so igralci skozi vso tekmo pokazali veliko voljo, le rezultat nam ni bil pogodu. Takšne tekme odloča ena napaka, žal je bila odločilna naša,« je povedal Domžalčan.
Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: