Tehnično bolje podkovani Slovenci za prvo zmago

Selektor nogometne reprezentance do 21 let Milenko Aćimović pred današnjim drugim dvobojem na evropskem prvenstvu pravi, da so Čehi fizično močnejši
Fotografija: Slovensko reprezentanco do 21 let danes proti Češki čaka druga tekma evropskega prvenstva. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Slovensko reprezentanco do 21 let danes proti Češki čaka druga tekma evropskega prvenstva. FOTO: Jure Eržen/Delo

Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let bo danes iskala pot do ključnih prvih točk na domačem evropskem prvenstvu mladih nogometašev. Tekma skupine B se bo v Celju pričela ob 18. uri.

Varovanci Milenka Ačimovića so na otvoritveni tekmi prvenstva v sredo izgubili proti favoriziranim Špancem z 0:3. Pot do prvih dveh mest, ki vodijo v junijske izločilne boje, tako pelje mimo Čehov in Italijanov. Ti dve reprezentanci sta v sredo remizirali 1:1.

Ačimović pričakuje težko tekmo proti fizično čvrstim Čehom, ki so v dvoboju z Italijo pokazali predvsem veliko nepopustljivosti. Slovenski selektor vseeno računa na prednost v tehnični podkovanosti Slovenije, v preteklih dveh dneh pa je moštvu namenil predvsem čas za osvežitev.

Druga tekma v skupini med Španci in Italijani se bo v Mariboru začela ob 21. uri.

Slovenija se bo v torek, 30. t. m., v Mariboru pomerila še z Italijo. V drugi del tekmovanja, ki bo na sporedu med 31. majem in 6. junijem, se bosta prebili najboljši izbrani vrsti iz skupine B.
Slovenski selektor Milenko Aćimović je osvežil igralce po dvoboju s Španijo. FOTO: Antonio Bronić/Reuters
Slovenski selektor Milenko Aćimović je osvežil igralce po dvoboju s Španijo. FOTO: Antonio Bronić/Reuters

Preberite še:

Komentarji: