Težka skupina za Muro, a vsaka bi bila težka

Slovenski prvak bo v konferenčni ligi skupaj s Tottenhamom, Rennesom in Vitessejem.
Fotografija: Nogometaši Mure se bodo lahko primerjali z angleškim, francoskim in nizozemskim klubom. FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Nogometaši Mure se bodo lahko primerjali z angleškim, francoskim in nizozemskim klubom. FOTO: Voranc Vogel

Nogometaši Mure bodo v konferenčni ligi igrali v skupini G skupaj s Tottenhamom, Rennesom in Vitessejem. Tako je določil današnji žreb skupinskega dela v Istanbulu. »Dejstvo je, da smo dobili tekmece, ki nekaj pomenijo v evropskem nogometu. Sam vpliv na žreb pač ni mogoč, tako da se bomo prilagodili položaju. Poskušali bomo na vsaki tekmi biti čim bolj tekmovalni in čim bolje predstavljati slovenski nogomet. To bo zanimiv izziv. Verjamem, da bomo pritegnili še kakšnega gledalca več, da bo vsa Slovenija dihala z nami in nam dala podporo, ki jo bomo vsekakor potrebovali,« je povedal trener Mure Ante Šimundža.

Anorthosis Denisa Popovića bo v skupini B igral proti Gentu, Partizanu in Flori iz Talina, Paok Jasmina Kurtića bo igral v skupini F s Københavnom, Slovanom Bratislavo in Lincoln Red Imps, HJK Helsinki Filipa Valenčiča pa bo igral v skupini A z Laskom iz Linza, Maccabijem Tel Avivom in Alaškertom.

Skupinski del tekmovanja se bo začel 16. septembra, končal pa 9. decembra. Boji za osmino finala, v katerem se bodo merili drugouvrščeni iz skupin konferenčne lige ter tretjeuvrščeni iz skupin evropske lige, bo 17. in 24. februarja, osmina finala, kamor bodo neposredno uvrščeni zmagovalci skupin, bo 10. in 17. marca, četrtfinale bo 7. in 14. aprila, polfinale 28. aprila in 5. maja, finale pa 25. maja v Tirani. Zmagovalec tega tekmovanja bo v prihodnji sezoni imel zagotovljen nastop v skupinskem delu evropske lige.

Skupine konferenčne lige:
skupina A: Lask Linz, Maccabi Tel Aviv, Alaškert, HJK Helsinki.
skupina B: Gent, Partizan, Flora Talin, Anorthosis.
skupina C: Roma, Zorja Lugansk, CSKA Sofija, Bodo/Glimt.
skupina D: AZ Alkmaar, Cluj, Jablonec, Randers.
skupina E: Slavia Praga, Feyenoord, Union Berlin, Maccabi Haifa.
skupina F: København, Paok, Slovan Bratislava, Lincoln Red Imps.
skupina G: Tottenham, Rennes, Vitesse, Mura.
skupina H: Basel, Qarabag, Kairat Almati, Omonia.

Miha Zajc bo s svojim turškim klubom gostoval v vroči Grčiji v Pireju. FOTO: Semih Bahadir/Fenerbahče S. K.
Miha Zajc bo s svojim turškim klubom gostoval v vroči Grčiji v Pireju. FOTO: Semih Bahadir/Fenerbahče S. K.

 

Fenerbahče Mihe Zajca z Olympiakosom


V Istanbulu so izžrebali tudi pare skupinskega dela evropske nogometne lige. Fenerbahče Mihe Zajca bo tekmoval v skupini D skupaj z Olympiakosom, Eintrachtom iz Frankfurta in Antwerpnom. Sturm Jona Gorenca Stankovića, ki je v zadnjem kvalifikacijskem krogu izločil Muro, pa se bo v skupini B meril z Monacom, nizozemskim PSV in Real Sociedadom. Dunajskemu Rapidu, pri katerem igra Dejan Petrovič, je žreb namenil skupino H, v kateri so še Dinamo Zagreb, Genk in West Ham.

Ferencvaros Mihe Blažiča pa bo skupinski del evropske lige preživel v skupini G, kjer so še Bayer Leverkusen, Celtic in Betis.
Ob žrebu so podelili tudi nagrado za najboljšega igralca evropske lige za preteklo sezono. Osvojil jo je napadalec zmagovalne ekipe Villarreala Gerard Moreno. Za njim pa sta se zvrstila nogometaša Manchester Uniteda Bruno Fernandes in Edinson Cavani.

Skupinski del letošnje sezone se bo začel 16. septembra in končal 9. decembra; 17. in 24. februarja se bodo drugouvrščeni klubi iz evropske lige in tretjeuvrščena moštva iz elitne lige prvakov pomerili za mesto v osmini finala evropske lige, kamor bodo neposredno uvrščeni zmagovalci skupin. Ta potem s prvimi tekmami sledi 10. marca, medtem ko bodo povratni dvoboji teden dni pozneje. Četrtfinale bo 7. in 14. aprila, prvi polfinalni tekmi bosta 28. aprila, povratni 5. maja, veliki finale, ki ga bo gostila Sevilla, pa bo 18. maja. Tretjeuvrščeni v skupini evropske lige pa bodo nato igrali v bojih za osmino finala konferenčne lige.

Skupine evropske lige:
skupina A: Lyon, Rangers, Sparta Praga, Brøndby
skupina B: Monaco, PSV, Real Sociedad, Sturm Gradec
skupina C: Napoli, Leicester, Spartak Moskva, Legia
skupina D: Olympiakos, Eintracht Frankfurt, Fenerbahče, Antwerpen
skupina E: Lazio, Lokomotiva Moskva, Marseille, Galatasaray
skupina F: Braga, Crvena zvezda, Ludogorec, Midtjylland
skupina G: Bayer Leverkusen, Celtic, Betis, Ferencvaros
skupina H: Dinamo Zagreb, Genk, West Ham, Rapid Dunaj

Komentarji: