Topničarji po preobratu zmagali na londonskem derbiju

Arsenal je v 28. kolu angleškega prvenstva z 2:1 premagal Tottenham.
Fotografija: Tekmo je v prid Arsenala v 64. minuti odločil Alexandre Lacazette iz enajstmetrovke. FOTO: Julian Finney/AFP
Odpri galerijo
Tekmo je v prid Arsenala v 64. minuti odločil Alexandre Lacazette iz enajstmetrovke. FOTO: Julian Finney/AFP

Na stadionu Emirates je potekal londonski derbi 28. kola angleškega prvenstva med Arsenalom in Tottenhamom. Zmage z 2:1 so se veselili domači nogometaši.

V prvem polčasu so imeli veliko premoč domačini, ki so sprožili deset strelov (razmerje 10:1), vendar pa se to pri rezultatu ni poznalo, saj sta obe ekipi zadeli po enkrat.

Kot prvi so zapretili gostitelji v 16. minuti, Emile Smith Rowe je z razdalje natančno sprožil proti golu, Hugo lloris je bil nemočen, vendar pa ga je rešila prečka.

Erik Lamela je fantastično zadel z rabono. FOTO: Julian Finney/Reuters
Erik Lamela je fantastično zadel z rabono. FOTO: Julian Finney/Reuters
Tottenham je nato doživel udarec, saj se je v 19. minuti poškodoval eden od osrednjih igralcev Heung-min Son, namesto njega pa je vstopil Erik Lamela. Prav argentinski rezervist je v 33. minuti dosegel vodilni gol, ko je s fantastično rabono premagal Bernda Lena.

V nadaljevanju so imeli pobudo nogometaši Arsenala. V 37. minuti je Cedric Soares zadel vratnico, več sreče pa je imel Martin Ødegaard sedem minut kasneje, ko je njegov strel zadel Tobyja Alderweirelda, žoga pa je spremenila smer in končala v mreži.


Lacazette v polno, Lamela videl rdeče


Arsenal je v drugem polčasu kronal svojo premoč. To se je zgodilo v 64. minuti, ko je Alexandre Lacazette priboril enajstmetrovko in jo tudi natančno izvedel za vodstvo z 2:1.

Tekmo je v prid Arsenala v 64. minuti odločil Alexandre Lacazette iz enajstmetrovke. FOTO: Julian Finney/AFP
Tekmo je v prid Arsenala v 64. minuti odločil Alexandre Lacazette iz enajstmetrovke. FOTO: Julian Finney/AFP
Stvari so se za Tottenham še poslabšale v 76. minuti. Strelec Lamela je z roko udaril Kierana Tierneyja in prejel drugi rumeni karton, tekma je bila zanj končana.

Gostje so imeli tudi z deseterico priložnost za izenačenje. V 90. minuti je Harry Kane iz prostega strela meril v vratarjev kot in zadel vratnico, pet minut kasneje pa je isti igralec iz novega prostega strela sprožil čez gol. Zmaga je ostala doma.

Trener Tottenhama Jose Mourinho je v svojem slogu povedal: »Poskušam biti iskren in pragmatičen. Prvi polčas je pripadel nasprotnikom, drugi polčas pa glavnemu sodniku Michaelu Oliverju, Paulu Tierneyju in sistemu VAR. Oni so odločili tekmo. Sodnik je storil napako pri enajstmetrovki in sistem VAR je to potrdil.«


Rdeči vragi slavili z avtogolom


Manchester United je dobil pomembno bitko v borbi za uvrstitev med najboljše štiri, potem ko je na Old Traffordu tesno premagal West Ham z 1:0.

Rdeči vragi so dvoboj odločili v 53. minuti, ko je Bruno Fernandes izvedel kot z leve strani, Scott McTominay se je malce dotaknil žoge, tako da je zadela gostujočega branilca Craiga Dawsona in končala v golu.

V prvenstvu premočno vodi Manchester City, ki ima 14 točk več od Uniteda in 15 od Leicestra.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: