Tottenhamu srhljivka s sedmimi goli

Tekma preobratov v Angliji se je končala z razočaranjem za Manchester City, ki je dosegel pirovo zmago s 4:3. Štirje goli v 11 minutah. Liverpool suveren v Portu.
Fotografija: Fernando Llorente je dosegel odrešilni gol za Tottenham. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Fernando Llorente je dosegel odrešilni gol za Tottenham. FOTO: Reuters

Tottenham – Ajax in Liverpool – Barcelona sta polfinalna para lige prvakov. V toči golov in pravi srhljivki je angleški derbi s 4:3 dobil Manchester City, a se je na koncu veselil Tottenham, ki je prvo četrtfinalno tekmo dobil z 1:0. Liverpool je s 4:1 in skupnih 6:1 odpravil Porto.

Kakšna tekma v Angliji! Padlo je sedem golov. Manchester City je začel sanjsko in zelo zgodaj prišel do vodstva (Raheem Sterling, 4.), toda potem je udaril korejski zvezdnik Heung-min Son in zabil dvakrat v treh minutah (7., 10.). Hladna prha na štadionu Etihad ...

Četrti zadetek Sergia Agüera ni bil dovolj za napredovanje Manchester Cityja. FOTO: Reuters
Četrti zadetek Sergia Agüera ni bil dovolj za napredovanje Manchester Cityja. FOTO: Reuters


A drama se je nadaljevala. Bernardo Silva je v 11. minuti izenačil na 2:2, nakar je Sterling angleškim prvakom povrnil upanje. City je imel premoč na zelenici in argentinski zvezdnik Sergio Agüero je v 59. minuti popeljal meščane na prag napredovanja. Ko se je zdelo, da je dvoboj odločen, je za presenečenje poskrbel super rezervist Fernando Llorente z golom v 73. minuti, ki je tudi odločil zmagovalca. Španec je žogo poslal v mrežo po kotu Kierana Trippierja. Žoga se je odbila tudi od njegove roke, ampak VAR je bil na strani Londončanov.
 

Turek razveljavil tretji gol Sterlinga


V sodnikovem podaljšku so sicer domači navijači ponoreli od navdušenja, ko je še tretjič mrežo zatresel Sterling, a veselje se je spremenilo v nočno moro, ko je turški sodnik Cüneyt Çakır po ogledu posnetka razveljavil zadetek zaradi ofsajda Agüera. Razplet je bil šokanten za moštvo trenerja Pepa Guardiole, ki je imelo premoč (streli 17:9, posest 61:39).

Ekipa trenerja Mauricia Pochettina se je prvič uvrstila med najboljšo četverico lige prvakov. Londončani so bili v polfinalu nekdanjega pokazala državnih prvakov leta 1962, ko so izgubili proti kasnejšim prvakom iz Benfice.

Heung-min Son je v treh minutah dvakrat zadel za Tottenham. FOTO: Reuters
Heung-min Son je v treh minutah dvakrat zadel za Tottenham. FOTO: Reuters


Manchester City in Tottenham se bosta znova srečala že v soboto v prihodnjem kolu angleške lige, City nujno potrebuje zmago za ubranitev naslova angleškega prvaka, Tottenham pa nujno potrebuje točke v lovu za mestom v ligi prvakov.


Liverpool blestel v Portu


V Portu je lanski finalist Liverpool zmagal s 4:1 in skupaj s 6:1. Strelci za goste so bili Sadio Mane, Mohamed Salah, Roberto Firmino in Virgil van Dijk. Za Portugalce je častni gol dosegel Eder Militao.

Mohamed Salah se je znova vpisal med strelce za Liverpool. FOTO: Reuters
Mohamed Salah se je znova vpisal med strelce za Liverpool. FOTO: Reuters


Polfinale se bo začel 30. aprila, finale 1. junija v Madridu.

Porto : Liverpool 1:4 (0:1); Militao 69.; Mane 28., Salah 65., Firmino 77., van Dijk 84.); skupni izid 1:6

Manchester City : Tottenham 4:3 (2:3; Sterling 4., 21., B. Silva 11., Agüero 59.; Son 7., 10., Llorente 73.); skupni izid 4:4


 

Preberite še:

Komentarji: