Tudi v taboru svetovnih prvakov javno podprli Čeferina

Francoska nogometna zveza Slovenca podpira za drugi, polni mandat na čelu Uefe.
Fotografija: »Z veliko energije in odločnosti je skupaj s svojo ekipo poskrbel za promocijo evropskega nogometa ter za solidarnost in enotnost med vsemi evropskimi zvezami,« so podporo utemeljili pri francoski nogometni zvezi. FOTO: Petr David Josek/AP
Odpri galerijo
»Z veliko energije in odločnosti je skupaj s svojo ekipo poskrbel za promocijo evropskega nogometa ter za solidarnost in enotnost med vsemi evropskimi zvezami,« so podporo utemeljili pri francoski nogometni zvezi. FOTO: Petr David Josek/AP

Francoska nogometna zveza je javno sporočila, da podpira kandidaturo Slovenca Aleksandra Čeferina za drugi, polni mandat na čelu Evropske nogometne zveze (Uefa).

»Francoska zveza bo logično in nedvomno podprla kandidaturo Čeferina, ki je z veliko energije in odločnosti skupaj s svojo ekipo poskrbel za promocijo evropskega nogometa ter poskrbel za solidarnost in enotnost med vsemi evropskimi zvezami vse od prihoda na položaj leta 2016, ko je nasledil Francoza Michela Platinija,« je povedal predsednik francoske nogometne zveze Noel Le Graet za spletno stran svetovnih prvakov.

Petdesetletni Čeferin je v sredo prek kandidature Nogometne zveze Slovenije ter ob podpori nogometnih zvez Švedske, Norveške, Finske, Danske, Italije, Islandije in Ferskih otokov uradno sporočil, da se bo potegoval za nov mandat na čelu Uefe, še isti dan pa so ga podprli tudi v taboru svetovnih prvakov Francozov.

Volitve bodo predvidoma na sporedu 7. februarja prihodnje leto v Rimu. Vsi kandidati za predsednika Uefe morajo svojo namero o kandidaturi sporočili do 7. novembra opolnoči, imeti pa morajo podporo vsaj treh nacionalnih nogometnih zvez.
 

Komentarji: