Umrl je Marko Elsner

V osemdesetih letih prejšnjega stoletja je bil eden najboljših nogometašev v Jugoslaviji.
Fotografija: Po dolgi in hudi bolezni se je poslovil eden od najboljših slovenskih nogometašev v zgodovini Marko Elsner. Star je bil 60 let. FOTO: Marko Feist
Odpri galerijo
Po dolgi in hudi bolezni se je poslovil eden od najboljših slovenskih nogometašev v zgodovini Marko Elsner. Star je bil 60 let. FOTO: Marko Feist

Po hudi bolezni je danes zjutraj v 61. letu starosti umrl eden od najboljših slovenskih nogometašev Marko Elsner. Še pred dobrim mesecem dni, ko je praznoval 60. rojstni dan, se je za Delo spominjal najprijetnejših nogometnih obdobij.

Nogometno je odraščal pri Slovanu, po prestopu k Olimpiji, ki jo je tedaj vodil njegov oče Branko Elsner, pa se je v osemdesetih letih prejšnjega stoletja uveljavil tudi kot eden od najboljših nogometašev v Jugoslaviji. Pot ga je iz Ljubljane nato vodila v Beograd na slovito Marakano k Crveni zvezdi, leta 1987 pa je prestopil v Francijo k Nici.

Igral je tudi za jugoslovansko nogometno reprezentanco, z olimpijsko selekcijo pa je leta 1984 osvojil bronasto kolajno na OI v Los Angelesu. Za Slovenijo je zbral dva nastopa.

Preberite še:

Komentarji: