Usain Bolt dvakrat meril v polno (VIDEO)

Svetovni rekorder v šprintu Usain Bolt se vse bolje znajde tudi v nogometni karieri, v Sydneyu je ob zmagi s 4:0 zadel kar dvakrat. 
Fotografija: Usain Bolt je vse boljši tudi na nogometnih zelenicah. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Usain Bolt je vse boljši tudi na nogometnih zelenicah. FOTO: Reuters

Legendarni Jamajčan Usain Bolt je po koncu blesteče atletske kariere nov izziv našel v nogometu. Za avstralsko zasedbo Central Coast Mariners je na današnji prijateljski tekmi proti ekipi Macarthur South West United v Sydneyju dosegel kar dva gola, njegova ekipa pa je slavila s 4:0.

Svetovni rekorder v tekih na 100 in 200 metrov ter nosilec osmih olimpijskih odličij najbolj žlahtnega leska je bil v uvodni postavi svoje ekipe. Prvi gol je dosegel v 55., drugega v 69. minuti, šest minut kasneje pa je ob stoječih ovacijah zapustil igrišče.

»Vedno je nasmejan in prijazen do navijačev, na igrišču pa je zavoljo trdega in zagrizenega dela iz dneva v dan boljši. Do januarja prihodnje leto bo zagotovo ostal v našem klubu, a pri nas je vedno dobrodošel in bo lahko ostal, dokler mu bo všeč,« je nad slovitim karibskim atletom navdušen predsednik Marinersov Shaun Mielekamp.



"Na tekmi sem naredil nekaj napak, a sem presrečen in ponosen, da sem dosegel dva gola. V zadnjih mesecih sem veliko napredoval," je med drugim dejal najhitrejši nogometaš na svetu, ki se je pred prihodom v deželo "tam spodaj" spogledoval z dvema veliko bolj uveljavljenima nogometnima ekipama na svetu - angleškim Manchester Unitedom in nemško Borussio iz Dortmunda.

Preberite še:

Komentarji: