Usain Bolt ugasnil sanje o nogometni karieri

Najhitrejši človek na svetu je končal tudi športno pot.
Fotografija: Po koncu atletske kariere je Usain Bolt upal, da bo nekdo prepoznal tudi njegov nogometni talent, a dlje kot do dveh tekem za avstraski klub Central Coast Mariners ni prišel. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Po koncu atletske kariere je Usain Bolt upal, da bo nekdo prepoznal tudi njegov nogometni talent, a dlje kot do dveh tekem za avstraski klub Central Coast Mariners ni prišel. FOTO: Reuters

Najhitrejši človek na svetu Usain Bolt se je odločil, da je njegove nogometne kariere konec in se bo raje posvetil poslovnim priložnostim.

»Mojega športnega življenja je konec, posvetil se bom drugim zadevam,« je povedal 32-letni svetovni rekorder na 100 in 200 metrov, osemkratni olimpijski prvak.

Jamajčan je konec lanskega leta poizkusil oživiti nogometno kariero pri avstralskemu klubu Central Coast Mariners, vendar niso sklenili dogovora. Pozneje je zavrnil ponudbo malteške Vallette, drugih odmevnejših ponudb 32-letni nogometni navdušenec ni prejel.

Za jamajško televizijo je povedal, da je njegove nogometne kariere zdaj konec, ni pa še želel razkriti, s čim se bo ukvarjal v preostanku življenja.

»Sem vraževeren, zato ne bom razkrival podrobnosti. Preizkušam več stvari in poskušam postati poslovnež,« je povedal Bolt, sicer zapriseženi navijač Manchester Uniteda.

Najhitrejši atlet na svetu pričakuje uspehe v poslovni karieri. FOTO: Reuters
Najhitrejši atlet na svetu pričakuje uspehe v poslovni karieri. FOTO: Reuters

Komentarji: