Uspešna generalka PSG za štart v Uefini ligi prvakov

Najboljši nogometni klubi na stari celini bodo prej kot običajno igrali tekme v državnih prvenstvih.
Fotografija: Tudi Kylian Mbappe se je vpisal med strelce na generalki za štart v ligi prvakov. FOTO: Pascal Guyot/AFP
Odpri galerijo
Tudi Kylian Mbappe se je vpisal med strelce na generalki za štart v ligi prvakov. FOTO: Pascal Guyot/AFP

Najboljši nogometni klubi na stari celini bodo prej kot običajno igrali tekme v državnih prvenstvih. Večina med njimi bo to opravila danes, Parižani so denimo že pohiteli. PSG je v generalki za štart v Uefinem tekmovanju zmlel Nimes.

V 7. kolu francoske nogometne lige so igrali dve tekmi. Aktualni prvaki iz Pariza, PSG, so s 4:0 odpravili Nimes, ki je že zgodaj ostal samo z desetimi nogometaši na zelenici. Rennes in zadnjeuvrščeni Dijon sta se razšla z neodločenim izidom 1:1. Na vrhu lestvice si 15 točk delita zasedbi PSG in Rennesa.


Tuchel namenil počitek Neymarju


Že v 12. minuti je domača zasedba ostala brez Loicka Landreja, ki mu je sodnik pokazal rdeči karton in ga poslal z igrišča.
V Nimesu je bil v ospredju Kylian Mbappe, ki je pariško ekipo razveselil z dvema zadetkoma (32., 83.). Med strelce sta se uvrstila še Alessandro Florenzi (77.) in Pablo Sarabia (88.).

image_alt
Posest žoge? Kekove Slovence vse bolj zanima igra na rezultat


Brazilskega zvezdnika PSG Neymarja je trener Thomas Tuchel tokrat izpustil, potem ko se je zavlekla njegova pot z južne poloble, kjer je bil na reprezentančni misiji z Brazilijo v južnoameriških kvalifikacijah za svetovno prvenstvo.

PSG je s peto zaporedno zmago stopil povsem na vrh prvenstvene lestvice zaradi boljše gol razlike v primerjavi z Rennesom, ki je v Dijonu, pri najslabši ekipi prvenstva, iztržil zgolj remi. V Dijonu sta zadela Martin Terrier v 24. minuti za vodstvo gostov, gol za izenačenje je po polčasu dosegel Mama Balde (54.).

Kakšna bo Uefina liga prvakov 2020/21? FOTO: Delo
Kakšna bo Uefina liga prvakov 2020/21? FOTO: Delo

Preberite še:

Komentarji: