V Beršebi po slovenskih željah brez zmagovalca

Izrael in Severna Makedonija sta se v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo v nogometu razšla z 1:1.
Fotografija: Osmi gol Erana Zahavija v kvalifikacijah za euro 2020 je bil premalo za zmago Izraela proti Makedoniji. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Osmi gol Erana Zahavija v kvalifikacijah za euro 2020 je bil premalo za zmago Izraela proti Makedoniji. FOTO: Reuters

Prva tekma septembrskega kvalifikacijskega paketa za EP prihodnje leto v slovenski skupini G se je izšla tudi po slovenskih željah. Izrael in Severna Makedonija sta se razšla brez zmagovalca z 1:1 (0:0).

Gostitelji so bili veliko boljši, v prvem polčasu jim je glavni sodnik Šved Andreas Ekberg bržkone neupravičeno razveljavil gol (ker naj bi žogo z roko pomagal umiriti strelec Munas Dabbur), v drugem so bili že z osmim kvalifikacijskim golom Erana Zahavija v 55. minuti le še korak od zmage, v sodnikovem dodatku pa so bili skoraj tudi ob točko.

Za Severno Makedonijo je izenačujoči gol v 64. minuti po podaji s prostega strela in z glavo dosegel kapetan zagrebškega Dinama Arijan Ademi.

Fabian Schar je Švici priigral vodstvo v Dublinu. FOTO: Reuters
Fabian Schar je Švici priigral vodstvo v Dublinu. FOTO: Reuters


Izrael bo v ponedeljek gostoval v Stožicah, Makedonci pa bodo gostovali v Latviji.

Najvišjo zmago v današnjih tekmah je dosegla Danska v Gibraltarju, derbi v Dublinu je več sreče prinesel gostiteljem, Ircem, ki so vodstvo Švicarjev izničili v 85. minuti. Španci so v Romuniji zadnjih četrt ure igrali z desetimi igralci po izključitvi Diega Llorenteja, a tesno zmagali, Italija pa je bila uspešna v Armeniji.

Andrea Belotti je Italiji z dvema goloma zagotovil zmago na neugodnem gostovanju na Kavakazu. FOTO: Reuters
Andrea Belotti je Italiji z dvema goloma zagotovil zmago na neugodnem gostovanju na Kavakazu. FOTO: Reuters

Komentarji: