Polom Liverpoola in trojček Lewandowskega

Napoli je razbil rdeče s 4:1. Inter izgubil proti Bayernu, Atletico je proti Portu do zmage prišel v 101. minuti. Pri Barceloni se je izkazal Poljak.
Fotografija: Robert Lewandowski tudi v dresu Barcelone trese mreže. FOTO: Pablo Morano/Reuters
Odpri galerijo
Robert Lewandowski tudi v dresu Barcelone trese mreže. FOTO: Pablo Morano/Reuters

Enega derbijev v 3. krogu nogometne lige prvakov sta igrala Napoli in Liverpool, zmagal je prvi s 4:1. Sicer pa je Inter izgubil proti Bayernu z 0:2, Atletico pa je proti Portu do zmage z 2:1 prišel v 101. minuti. Pri Barceloni se je ob zmagi nad Plznom (5:1) s tremi goli izkazal Robert Lewandowski.

V skupini A je Ajax premagal Glasgow Rangers 4:0. Že v prvem polčasu je dosegel tri gole, strelci so bili Edson Alvarez, Steven Berghuis in Mohammed Kudus. Steven Bergwijn je v 80. minuti poskrbel za 4:0.

Napoli pa je gostil Liverpool in ga v večini tekme zasenčil. Že v prvi minuti je Victor Osimhen zadel vratnico, v peti pa je Piotr Zielinski unovčil najstrožjo kazen po igranju z roko Jamesa Milnerja. Osimhen je v 18. minuti imel na voljo še drugo enajstmetrovko za Napoli, zakrivil jo je Virgil van Dijk (pozneje je preprečil zadetek Hviče Kvarachelie, ko je žogo izbil pred golovo črto), toda izkazal se je Alisson Becker.

Napoli je zasenčil zvezdnike iz Liverpoola. FOTO: Ciro De Luca/Reuters
Napoli je zasenčil zvezdnike iz Liverpoola. FOTO: Ciro De Luca/Reuters

V 31. minuti pa so Italijani, pri katerih je zaradi poškodbe iz igre moral Osimhen, povedli z 2:0, zadel je Andre Zambo Anguissa. V 45. minuti je bilo že 3:0, po podaji Gruzijca je zadel Gio Simeone, menjava za Osimhena. Zielinski je nočno moro Liverpoola še poslabšal s svojim drugim golom v 47. minuti. V 49. minuti je Luis Diaz le zmanjšal zaostanek gostov.

V skupini B je Atletico Madrid Jana Oblaka gostil Porto, Madridčani so prek Kokeja zadeli v 50. minuti, a iz prepovedanega položaja, od 82. minute so igrali z igralcem več po drugem rumenem kartonu Mehdija Taremija, do zmage pa prišli v sodniškem dodatku. V tem je v 92. minuti Mario Hermoso zadel za 1:0, na 1:1 je izenačil Mateus Uribe v 96. minuti z bele pike, tri točke Atleticu pa je prinesel Antoine Griezmann v 101. minuti.

Brugge je v tej skupini premagal Bayer Leverkusen z 1:0, Belgijci so povedli v 42. minuti prek Abakarja Sylle, Nemci pa zadeli v 73. prek Patrika Schicka, vendar je VAR pokazal igro z roko.

Antoine Griezmann je zadel v 101. minuti. FOTO: Juan Medina /Reuters
Antoine Griezmann je zadel v 101. minuti. FOTO: Juan Medina /Reuters

V skupini C je Inter, pri katerem je Samir Handanović obsedel na klopi za rezerve, igral proti Bayernu. Bavarcem je vodstvo priigral Leroy Sane v 25. minuti, za 2:0 pa je poskrbel avtogol Danila D'Ambrosia v 66. minuti.

Barcelona je visoko ugnala Viktorio Plzen. Katalonci so povedli v 13. minuti prek Francka Kessieja, v 34. pa je udaril poljski zvezdnik Robert Lewandowski za 2:0. Jan Sykora je v 44. minuti Čehe vrnil v igro, a še pred iztekom prvega dela je za 3:1 spet zadel Lewandowski ter nato še v 68. minuti in z 89 goli sam prišel na tretje mesto strelcev vseh časov v ligi prvakov za Cristianom Ronaldom (140) in Lionelom Messijem (125). V 71. minuti se je pri domačih med strelce vpisal še Ferran Torres.

V skupini D je Eintracht Frankfurt gostil lizbonski Sporting in izgubil z 0:3. Portugalci so povedli v 65. minuti z golom Marcusa Edwardsa. Slednji je dve minuti zatem podal Trincau za 2:0, Nuno Santos pa je v 82. minuti zapečatil usodo Nemcev. Tottenham pa je premagal Marseille z 2:0. Francozi so od 48. minute igrali z igralcem manj po izključitvi Chancela Mbembaja, v 76. minuti je številčno prednost unovčil Richarlison, isti igralec pa je zmago potrdil pet minut pozneje.

Leroy Sane je utišal San Siro. FOTO: Marco Bertorello/AFP
Leroy Sane je utišal San Siro. FOTO: Marco Bertorello/AFP

Skupina A – Ajax: Glasgow Rangers 4:0, Napoli: Liverpool 4:1; skupina B – Atletico Madrid: Porto 2:1, Club Brugge: Bayer Leverkusen 1:0; skupina C – Barcelona: Viktoria Plzen 5:1, Inter: Bayern München 0:2; skupina D – Eintracht Frankfurt: Sporting Lizbona 0:3, Tottenham: Marseille 2:0.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: