V Murski Soboti je prvak že pokazal obrise prihodnosti

Danes ob 17. uri prva tekma 11. kola med Celjem in Aluminijem. Luka Kerin v tej sezoni še čaka na prvi gol.
Fotografija: Mladi nogometni reprezentant Luka Kerin napoveduje boljši zaključek leta prvaka. FOTO: NK Celje
Odpri galerijo
Mladi nogometni reprezentant Luka Kerin napoveduje boljši zaključek leta prvaka. FOTO: NK Celje

Ob prvem šampionskem zmagoslavju Celja je 21-letni Luka Kerin zabil devet golov in zbral tri podaje. V novi sezoni DP je njegova statistika klavrna: nič golov, nič podaj in nič kartonov, čeprav je igral 828 minut, največ med napadalno usmerjenimi nogometaši. Toda mladi slovenski reprezentant iz naselja Veliki Podlog pri Krškem pred današnjim prvim dvobojem 11. kola 1. SNL v Celju proti Aluminiju (17) ne skriva optimizma.
 

Celje ima premalo točk. Sta bitki za naslov prvaka ali vsaj eno od mest za uvrstitev v kvalifikacije za evropsko ligo že izgubljeni?


Razlike so zelo majhne in nič ni izgubljenega. Še posebej ne preboj na zgornjo polovico lestvice. Pričakujem, da se bomo kmalu približali šampionski podobi. Že na zadnji tekmi je bilo mogoče videti boljše Celje in tudi na treningih delujemo bolje kot pred mesecem dni. Ne manjka nam veliko, morda srečen gol ali dva in vse bo drugače. Sezona bo dolga in vse je odprto.


Trener Dušan Kosić in soigralci pogrešajo tudi vaše gole. Zakaj jih še ni?


Saj jih tudi jaz. En sam bo vse spremenil, o tem sem prepričan. Bilo je tudi veliko smole in premalo samozavesti. Priložnosti je bilo dovolj, samo potrpežljiv moram ostati in prej ali slej se bo odprlo. Ne le meni, tudi moštvu.


Odhoda najboljših strelcev Daria Vizingerja in Mitje Lotriča ni mogoče nadomestiti. Tudi prenosa izkušenj
Roberta Korena ni več. Bi Celje moralo ubrati drugačne taktične prijeme?


Igramo podobno, manjka nam le nekaj sreče. V minuli sezoni smo zabijali gole iz polovičnih priložnosti, v tej niti iz najlepših ne. Ampak krivulja se bo zasukala navzgor, v Murski Soboti smo bili že blizu naši prepoznavni igri. Res pa je, da ne moreš čez noč nadomestiti enega odličnega igralca, kaj šele dveh. Vsak novinec prinese nekaj novega, ampak pomembno je, kako se bo ujel s soigralci in drugi z njim. Za nekatere je proces uigravanja in spoznavanja daljši. Robijeve izkušnje so bile neprecenljive. Z nasveti nam je zelo pomagal, zato sodi med tiste, ki so imeli veliko zaslug za šampionsko zvezdico.


Luka Kerin v tej sezoni še ni ujel strelske forme. Začel pa jo je odlično, z golom v kvalifikacijah za evropsko ligo proti Dundalku. FOTO: Leon Vidic/Delo
Luka Kerin v tej sezoni še ni ujel strelske forme. Začel pa jo je odlično, z golom v kvalifikacijah za evropsko ligo proti Dundalku. FOTO: Leon Vidic/Delo


Iz Aluminija, s katerim imate vedno negotove in trde bitke, je kot velika okrepitev prišel Matic Vrbanec.


Matic je odličen igralec in vemo, kaj zmore. Potrebuje čas in tudi moštvo se mora navaditi nanj. Tako je vselej, kadar pride nov igralec. Zame je eden od najboljših, res pa je, da mora tudi moštvo pomagati igralcu. Posamezniki so lahko dobri le toliko, kot je dobro moštvo. Kot celota se moramo dvigniti.


Reprezentanca do 21 let je bila v središču pozornosti zaradi spora s pozneje zamenjanim selektorjem Primožem Gliho. Bo lahko pod taktirko Milenka Aćimovića še uspešnejša, kot je bila pod Gliho?


Ne bi govoril o nekdanjem selektorju, saj je bilo že vse napisano, verjamem pa, da bo njegov naslednik, ki ga sicer ne poznam, znal prenesti znanje in svoje bogate izkušnje. Prepričan sem, da bomo na EP igrali še bolje, kot smo doslej. Zaradi vsega, kar se je dogajalo, ne bo pritisk nič večji. Rezultati so bili res odlični, toda na igrišču smo jih ustvarjali igralci in ne zgolj selektor.

Komentarji: