Samir Handanović z Interjem v polfinalu evropske lige

Naš vratar se je v Düsseldorfu veselil zmage proti Leverkusnu z 2:1, med četverico v evropski ligi pa je tudi Manchester United.
Fotografija: Samir Handanović se je s svojim Interjem zasluženo uvrstil v polfinale evropske lige. FOTO: Martin Meissner/AFP
Odpri galerijo
Samir Handanović se je s svojim Interjem zasluženo uvrstil v polfinale evropske lige. FOTO: Martin Meissner/AFP

Četrtfinale evropske lige je zaradi novega koronavirusa v Nemčiji, polfinaliste odloča le po ena tekma. Manchester United se je  Kölnu mučil s Københavnom, milanski Inter s Samirjem Handanovićem, ki je bil kot ponavadi vratar prve enajsterice, je v Düsseldorfu ugnal moštvo Bayerju iz Leverkusna. Ta je skoraj kot doma, le 40 kilometrov loči v Porenju prizorišče tekme z mestom znamenitih zdravil.

Toda že v prvih 45 minutah je precej več pokazalo italijansko moštvo, začelo je zelo odločno, že po dvajsetih minutah vodilo z 2:0, prek zelo živahnega udarnega napadalca moštva Romeluja Lukakuja zapravilo priložnost še za tretji gol, toda nato se je le zbudila tudi nemška zasedba, Kai Havertz, eden asov novega vala odličnih nogometašev v deželi štirikratnih svetovnih prvakov, pa je z golom svojemu moštvu vrnil upanje o zasuku. Toda tega ni bilo. Črno-modri so tudi v nadaljevanju delovali bolj zanesljivo, se povsem zasluženo uvrstili med četverico v evropsko ligo in potrdili vlogo morda celo udarnih favoritov za lovoriko v tem tekmovanju.

Romelu Lukaku je zabil gol za zmago Interja z 2:1. FOTO: Dean Mouhtaropoulos/Reuters
Romelu Lukaku je zabil gol za zmago Interja z 2:1. FOTO: Dean Mouhtaropoulos/Reuters


Manchester United v evropski ligi rešuje spodletelo domačo sezono, toda proti Dancem dejansko ni blestel: niti ob polčasu ni bilo golov niti po 90 minutah, zadetek odločitve za vizum polfinala pa je nato le zabil v podaljšku Bruno Fernandes z enajstmetrovke.

V torek, prav tako ob 21. uri, se bosta v Gelsenkirchnu merila Šahtar Donjeck in Basel, v Duisburgu pa Wolverhampton in Sevilla.
 

V finalu tudi boj za ligo prvakov


Polfinalni tekmi bosta 16. in 17. avgusta v Kölnu in Düsseldorfu, finale pa bo 21. avgusta v Kölnu. Zmagovalec tega Uefinega tekmovanja se bo prebil v skupinski del lige prvakov v sezoni 2020/21. Če si je zmagovalec preboj v ligo prvakov zagotovil že v domačem prvenstvu, bo mesto pripadlo tretjeuvrščenemu iz francoske lige Rennesu.



Drevišnji in jutrišnji pari evropske lige. FOTO: Delo
Drevišnji in jutrišnji pari evropske lige. FOTO: Delo

Preberite še:

Komentarji: