V Oslu pričakujemo tretjo tekmo Slovenije v ligi narodov

Nad Norvežane napadalci Roman Bezjak, Miha Zajc, Domen Črnigoj in Andraž Šporar.
Fotografija: Zadnji trening slovenske nogometne reprezentance pred tekmo z Norveško.
Odpri galerijo
Zadnji trening slovenske nogometne reprezentance pred tekmo z Norveško.

Oslo – Slovenska nogometna reprezentanca ima imenitno priložnost za dvig samozavesti, spremembo svoje podobe v javnosti in – kar tudi šteje – prve točke v Uefini ligi narodov, ki so jo začeli s porazom proti Bolgariji in Cipru. je absolutni favorit večera v Oslu in prvi kandidat za zmago v skupini C3.

Začetni enajsterici Norveške in Slovenije.
Začetni enajsterici Norveške in Slovenije.


Razlika med moštvoma 45 milijonov


Norveško in slovensko reprezentanco loči na trgu približno 45 milijonov evrov. Gostitelji drevišnje tekme veljajo na tržnici 95 milijonov evrov, med njimi izstopajo levo krilo Mohamed Elyounoussi (Southampton, 15 mio €), zvezni igralec Sander Berge (Genk, 12) in nemara najbolj vroči viking Joshua King (Bournemouth, 10), ki blesti v angleški premier league. Slovenci naj bi veljali na trgu 73 milijonov evrov, toda brez Kevina Kampla in Benjamina Verbiča kotirajo pri številki 50 milijonov, najdražja pa sta Josip Iličić (Atalanta, 13) in Miha Zajc (Empoli, 6).
 

Verbič v Kijev, načet tudi Zahović


Benjamin Verbič ni pripotoval na Norveško. Zaradi poškodbe zadnje stegenske mišice, zaradi katere je izpustil že zadnjo prvenstveno tekmo kijevskega Dinama, je namesto v Oslo poletel proti Kijevu in se na seznamu manjkajočih pridružil imenom, kot so Jasmin Kurtić, Tim Matavž, Jan Oblak in Kevin Kampl. Zagotovo bo počival tudi Petar Stojanović zaradi težav z mišico, v podobnem položaju je tudi mariborski napadalec Luka Zahović.

Živahno je tudi ob štadionu Ullevaal.
Živahno je tudi ob štadionu Ullevaal.


Tekma v rokah nemškega sodnika


Drevi bo delil pravico malo znani nemški sodnik Daniel Siebert, 34-letnik, ki ima na računu zgolj dvajset mednarodnih tekem. Gre za neizkušenega sodnika iz Berlina, ki je med drugim vodil lansko tekmo kvalifikacij za ligo prvakov med Zrinjskim in Mariborom, ki se je končala z zmago Štajercev z 2:1. Tedanji strelec Luka Zahović bi drevi pri priči podpisal za enak razplet kot tedaj v Mostarju, ko so vijoličasti končali brez izključenega Vrhovca, toda z zmagovitim golom z enajstih metrov v 94. minuti tekme ...


Ob Mijatoviću tudi trije podpredsedniki


Drevi bo v Oslu tudi nekaj slovenskih navijačev. Ob uradni delegaciji NZS, v kateri so bili predsednik Radenko Mijatović ter podpredsedniki Milan Jarc, Stanko Glažar in Danilo Kacijan, je Adriino letalo CRJ900LR z 90 sedeži napolnilo tudi devet predstavnikov medijev, predstavniki pokroviteljev zveze in nekaj standardnih podpornikov reprezentance.



Komentarji: