V solzah se je poslovila ameriška zvezdnica št. 1

Megan Rapinoe, dolgoletna zvezdnica ameriške nogometne reprezentance, je odigrala zadnjo mednarodno tekmo in se v solzah poslovila od navijačev.
Fotografija: Megan Rapinoe se je v Chicagu poslovila od ameriške reprezentance. FOTO: Jon Durr/Reuters
Odpri galerijo
Megan Rapinoe se je v Chicagu poslovila od ameriške reprezentance. FOTO: Jon Durr/Reuters

Verjetno najbolj znana ameriška nogometašica Megan Rapinoe se je čustveno poslovila od reprezentance. Osemintridesetletna Rapinoe, znana tudi po zavzemanju za človekove pravice in izboljšanju razmer v ženskem nogometu, je zmagala na zadnji mednarodni tekmi v svoji karieri, ko so ZDA v Chicagu z 2:0 premagale Južno Afriko.

Rapinoe je odigrala 54 minut in ob odhodu z igrišča na stadionu Soldier Field po svoji 203. tekmi v dresu ZDA prejela velik aplavz in se poklonila navijačem.

Po tekmi je postala čustvena in dejala, da je bil večer zanjo »zelo poseben«. Zelo sem ponosna, ker vem, da nismo bili izjemno uspešni zgolj na igrišču, temveč smo si obenem prizadevali in pomagali narediti svet malo boljši,« je po zmagi dejala Rapinoe.

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Leta 2019 najboljša na svetu

Nogometašica, ki je po vsem svetu znana tudi po svoji predanosti skupnosti LGBTQ+, je z ameriško reprezentanco postala olimpijska prvakinja leta 2012 in osvojila svetovni naslov v letih 2015 in 2019. Leta 2019 je prejela tudi Fifino nagrado za najboljšo nogometašico na svetu.

Napadalka je mednarodno kariero je končala s 63 goli na 203 nastopih v več kot 17 letih reprezentančne kariere.

Za svoja prizadevanja zunaj igrišč, podprla je vrsto vprašanj socialne pravičnosti v ZDA, je leta 2022 od predsednika Joeja Bidna prejela predsedniško medaljo svobode, najvišje ameriško civilno priznanje.

Komentarji: