V toči golov Nemci rešili točko

Švicarji so v Kölnu z napadalnim pristopom povzročali preglavice favoritom, Ukrajinci so srečno ugnali Špance.
Fotografija: Švicarji so v Kölnu vodili že z 2:0 in s 3:2, na koncu pa so se morali zadovoljiti s točko. FOTO: Wolfgang Rattay/Reuters
Odpri galerijo
Švicarji so v Kölnu vodili že z 2:0 in s 3:2, na koncu pa so se morali zadovoljiti s točko. FOTO: Wolfgang Rattay/Reuters

Nogometni večer je bil spet razburljiv: v skupini A lige narodov sta Nemčija in Švica uprizorili točo golov (3:3), Ukrajinci pa so v domačem Kijevu ugnali Španijo z 1:0. Vroče je bilo v Podgorici za vrh skupine C – Luxemburg je odnesel vse tri točke, v 7. minuti podaljška pa je sodnik podelil tri rdeče kartone: dva domačemu taboru in enega gostujočemu ..
.
Nekoč bi bile nogometne tekme med Nemčijo in Švico bolj podobne igri mačke s prestrašeno miško. A sedanja zgodba je drugačna. Nemška izbrana vrsta nikakor ne ujame ravni, s katero je navduševala na mundialu 2014 in takrat osvojila svoj 4. naslov najboljše na svetu, Švica je v zadnjih letih storila viden korak navzgor in pogosto presenečala favorite. Tokrat je v Kölnu zasluženo osvojila točko.



Mrzlo prho so nogometaši alpske dežele priredili Nemcem že sredi prvega polčasa ob vodstvu z 2:0, gostitelji so jih s svojo opevano zasedbo, v kateri je bilo tudi nekaj Bayernovih asov s finalnega turnirja lige prvakov v Lizboni, lovili, izenačili na 2:2, toda kmalu je nato Mario Gavranović zabil še svoj drugi gol za novo švicarsko vodstvo. Serge Gnabry je z mojstrsko potezo s peto zadel za 3:3 – v 15 nastopih za državno reprezentanco je bil to njegov 14. gol!

Kako je nogomet včasih lahko po športni plat krut, so se prepričali Španci: domače Ukrajince so nastreljali z 18:2, pri žogi so bili precej pogosteje (70:30), ob koncu pa so se morali sprijazniti s porazom. Edini gol na tekmi je v 76. minuti dosegel Viktor Cigankov, reprezentant iz kijevskega Dinama. Gre za igralca z rezervne klopi, na igrišče je vstopil deset minut pred odločilnim trenutkom na tekmi.

 

Preberite še:

Komentarji: