Olimpija kljub spodrsljaju povečala prednost pred Mariborom

Danes so igrali še zadnji tekmi 22. kola slovenskega nogometnega prvenstva.
Fotografija: Ljubljanski nogometaši so na gostovanju v Kidričevem osvojili le točko, s katero so resda povečali prednost pred Mariborom. FOTO: Leon Vidic
Odpri galerijo
Ljubljanski nogometaši so na gostovanju v Kidričevem osvojili le točko, s katero so resda povečali prednost pred Mariborom. FOTO: Leon Vidic

Nogometaši Olimpije in Aluminija so se v zadnji tekmi 22. kola Prve lige Telekom Slovenije razpšli brez golov. V Kidričevem sta se srečali najuspešnejši ekipi iz uvodnih dveh kolov drugega dela prvenstva. Aluminij ni mogel računati na kaznovanega Harisa Kadrića, ki prisilno počiva, ker je na tekmi s Celjem ugriznil tekmeca, gostujoča pa je bila brez Nina Pungarška.

Je bil pa zato v kadru zadnji novinec Ante Ćorić, ki je tudi začel v udarni enajsterici. A niti on ni mogel Olimpiji pomagati do tretje zaporedne spomladanske zmage. Kljub temu so zeleno-beli povečali prednost pred Mariborom na dve točki, Aluminij ostaja predzadnji. Olimpija je v prvih 20 minutah imela več od igre in tudi nekaj obetavnih akcij, toda zaman. Pozneje so se prebudili tudi domači, ki pa tudi niso posebej ogrožali Žige Freliha.

Tudi uvod drugega polčasa ni ponudil posebej razburljivih dogodkov, so pa v 65. minuti lepo priložnost zapravili domači, ko je v osrčju kazenskega prostora Filip Jauk prišel do strela, a tega slabo izvedel in žogo poslal mimo cilja. Kidričani so v 69. minuti tudi zadeli, a so sodniki gol razveljavili zaradi prepovedanega položaja. Ljubljančani so v 74. minuti večkrat zapovrstjo poskušali s streli v kazenskem prostoru, nazadnje Ćorić, a je tudi on slabo zadel žogo.


V Domžalah zasuk v izdihljajih tekme


Domžalčani so premagali Tabor Sežano z 2:1 (0:1). Sežanci so po prvem polčasu vodili z 1:0, Domžalčani pa so v izdihljajih tekme zrežirali popolni preobrat. Domžalčani so bili večino prvih 45 minut nekoliko boljši tekmec, a Kraševci so bili tisti, ki so znali izkoristiti ponujeno. V 42. minuti so povedli, potem ko je Dino Stančić sam prišel pred Ajdina Mulalića po lepi podaji Marka Krivičića za hrbet domžalske obrambe in zadel za 1:0.

Rumeno-modri so izenačili v 60. minuti, ko je prosti strel s približno 20 metrov izvrstno izvedel Arnel Jakupović in prek živega zidu zadel za 1:1. Kmalu zatem je imel priložnost za Domžale še Dario Kolobarić, a je bil uspešnejši Jan Koprivec. Ta se ni pustil premagati niti po poskusu Andraža Žiniča, je pa pri gostih v 77. minuti priložnost za igro v napadu dobil Mathias Pogba, brat precej slavnejšega Paula Pogbaja, zvezdnika Manchester Uniteda. Slednji je v 89. minuti videl preobrat Domžal, potem ko je po kotu z glavo zadel Damjan Vuklišević za 2:1. Domžale bodo v 23. krogu v sredo gostovale pri Olimpiji, Tabor pa bo gostil Maribor.


V soboto spodrsljaj Maribora v Ljudskem vrtu


Nogometaši Maribora so že v soboto doživeli domači poraz proti Celju (0:1), medtem ko je Bravo na svoji zelenici premagal Koper s 3:0. Štajerskemu moštvu v spomladanskem delu sezone nikakor ne steče, saj na dosedanjih treh tekmah še ni zmagalo, za nameček pa mu je aktualni prvak Celje prizadejal prvi domači poraz sezone. 

Mariborčani so doživeli prvi domači poraz in v spomladanskem delu ostajajo brez zmage. FOTO: Jure Banfi 
Mariborčani so doživeli prvi domači poraz in v spomladanskem delu ostajajo brez zmage. FOTO: Jure Banfi 


Za domače se je tekma začela slabo, saj so hitro ostali brez Blaža Vrhovca. Današnji slavljenec je v 15. minuti trčil z Jakobom Novakom in izgubil zavest, tako da so ga odnesli z igrišča. Ekipi sta v Ljudskem vrtu neuspešno napadali vse do 76. minute. Gostje so napadli prek Luke Kerina, ki je z desne strani želel podati proti sredini kazenskega prostora, tam pa je nespretno posredoval Jan Repas in žogo preusmeril proti golu, kamor je stekel Filip Dangubić in premagal Ažbeta Juga s strelom med nogama.

Ob koncu tekme so domači nevarno zapretili prek Andreja Kotnika, njegov strel z razdalje pa je s parado ustavil Matjaž Rozman. Mariborčani bodo v sredo gostovali v Sežani, v soboto pa bo v Ljudskem vrtu derbi z Olimpijo.


 

Bravo z zmago prehitel Koper


V Šiški je Bravo s 3:0 premagal Koper in svoj niz neporaženosti podaljšal na deset tekem. Ljubljančani so z zmago pokvarili vrnitev italijanskega trenerja Rodolfa Vanolija na koprsko klop, za nameček pa je Bravo na četrtem mestu prehitel svojega današnjega tekmeca. Bravo je prvi polčas dobil z 1:0. Edini gol je dosegel v 33. minuti, ko je Nustafa Nukić z leve strani podal pred gol, tam pa je žogo v mrežo potisnil Loren Maružin.

Gostitelji so zmago potrdili v drugem polčasu z zadetkoma v razmaku 12 minut. Napadalec Milan Tučić je v 63. minuti ob predložku iz prostega strela zadel z glavo in dosegel četrti gol v sezoni, končni izid pa je v 75. minuti postavil Miha Kancilija.
 

Deseta zmaga Mure


V Fazaneriji je bila Mura s 3:1 boljša od Gorice. Domači so mrežo Goričanov načeli že v drugi minuti, ko je iz bližine zadel Amadej Maroša. Odgovor gostov je bil hiter, v 13. minuti je branilec Matic Paljk izkoristil zmedo v kazenskem prostoru Mure in poravnal izid. Gostitelji so na drugi zadetek čakali do 63. minute. Žan Karničnik je udaril z roba kazenskega prostora, Matija Širok pa je podstavil nogo, tako da je žoga spremenila smer in presenetila vratarja Darka Marjanovića-

Zmago črno-belih je v 93. minuti potrdil Luka Bobičanec, ki je natančno zadel iz prostega strela, pri čemer je žogo zavrtinčil prek igralcev v živem zidu, ki so obstali na tleh.

Prva liga Telekom Slovenije, rezultati 22. kola
Bravo : Koper 3:0 (Maružin 33., Tučić 63., Kancilja 75.)
Maribor : Celje 0:1 (Dangubić 77.)
Mura : Gorica 3:1 (Maroša 2., Karničnik 63., Bobičanec 93.; Paljk 13.)
Domžale : CB 24 Tabor 2:1 (Jakupović 60., Vuklišević 89.; Stančić 42.)
Aluminij : Olimpija 0:0

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: