Več sta zadela le Lionel Messi in Cristiano Ronaldo

Švedski nogometni zvezdnik Zlatan Ibrahimović je v Vidmu rešil Milan in v 88. minuti zabil že 300. ligaški gol v najmočnejših prvenstvih.
Fotografija: Zlatan Ibrahimović je z golom v Vidmu dvojec najboljših strelcev v najmočnejših prvenstvih spremenil v skupino. FOTO: Daniele Mascolo/Reuters
Odpri galerijo
Zlatan Ibrahimović je z golom v Vidmu dvojec najboljših strelcev v najmočnejših prvenstvih spremenil v skupino. FOTO: Daniele Mascolo/Reuters

Ni slabo za štiridesetletnika, ki po vsaki tekmi čuti bolečine in ga 24 ur na dan spremlja trener za telesno pripravo ter se počuti kot dvajsetletnik. Zlatan Ibrahimović je v prvenstveni tekmi Udineseja in Milana (1:1) zabil izenačujoči gol v 88. minuti in v svojem slogu, ko je moral uporabiti nekaj akrobatskih veščin. V tej sezoni serie A je dosegel že sedem golov.

Točka je vsaj deloma razveselila privržence rdeče-črnih, napadalčeve pa je tekma nekoliko bolj navdušila, saj se je Ibrahimović pridružil dvojcu, ki je doslej zabil najmanj 300 golov v najmočnejših prvenstvih, Lionelu Messiju in Cristianu Ronaldu. Zdaj je to majhna in izbrana skupina, a sta Argentinec in Portugalec vendarle zelo, zelo daleč od neuničljivega Šveda, ki je zatrdil, da bo naredil vse, da bi osvojil »scudetto«. Messi je doslej zabil 475 golov, Ronaldo pa še osem več, 483.

Preberite še:

Komentarji: