Verbič je Kijev zamenjal za Varšavo

Slovenski reprezentant Benjamin Verbič, ki je v zadnjih dneh treniral z matičnim Celjem, je podpisal pogodbo s poljskim velikanom Legio.
Fotografija: Benjamin Verbič bo kariero nadaljeval na Poljskem. FOTO: Tomi Lombar
Odpri galerijo
Benjamin Verbič bo kariero nadaljeval na Poljskem. FOTO: Tomi Lombar

Slovenski nogometni reprezentant Benjamin Verbič, ki je zaradi vojne v Ukrajini zapustil kijevski Dinamo, bo do konca sezone igral za poljskega prvoligaša Legio iz Varšave, so potrdili pri poljskem klubu.

Osemindvajsetletni napadalno usmerjeni nogometaš je pred kijevskim Dinamom igral še za Koebenhavn in Celje, za slovensko vrsto pa je v 38 nastopih dosegel pet golov.

»Februarja smo začeli pogovore o Benjaminovem prestopu v Legio, a smo ga gledali že veliko prej. Seveda so se zaradi vojne v Ukrajini odprle druge možnosti. Pričakovanja so zelo specifična: pomagati nam zmagovati na tekmah. Še vedno nimamo udobnega položaja na lestvici. Ta poteza povečuje tudi naše možnosti v poljskem pokalu,« je za spletno stran Legie dejal športni direktor Jacek Zielinski.

Dodal je, da je Verbič tehnično dober igralec z odlično kontrolo žoge. »Drugi igralci se mu ne bojijo podajati, ker zna veliko ustvariti. Ima ustrezne izkušnje, igral je na zelo dobri ravni v Koebenhavnu in Kijevu, tudi v evropskih pokalih,« je še povedal Zielinski.

Verbič pa je poudaril, da je zelo zadovoljen s tem prestopom. »Legia je odličen klub z bogato zgodovino, je najboljši klub na Poljskem. Upam, da bom do konca sezone pomagal ekipi osvojiti pokal in igrati po najboljših močeh v ligi,« je dejal Verbič, ki bo nosil številko 77.

Legia je v domači ligi trenutno komaj na 12. mestu med 18 ekipami. Je 15-kratni poljski prvak, prva je bila tudi v prejšnji sezoni.

Preberite še:

Komentarji: