Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Vijolični začeli priprave brez Zahovićevih

Na uvodnem treningu NK Maribor trener Darko Milanič ni imel na voljo reprezentantov, nov obraz je bil vratar Kenan Pirić
Kenan Pirič se bo za št. 1 v vratih Maribora potegoval s 40-letnim veteranom Jasminom Handanovićem. Foto: Tadej Regent/Delo
Kenan Pirič se bo za št. 1 v vratih Maribora potegoval s 40-letnim veteranom Jasminom Handanovićem. Foto: Tadej Regent/Delo
Gorazd Nejedly
9. 6. 2018 | 14:00
4:05
Ljudski vrt včeraj še ni dočakal najbolj zaželenega prihoda. Zlatko Zahović se je šele v poznih popoldanskih urah vrnil z dopusta, tako da je na prvi dan priprav za novo sezono v glavni vlogi nastopil trener Darko Milanič. Med nagovorom sedmi sili je trener vijoličnih nekaj besed spregovoril tudi o športnemu direktorju.

»Če na nekaj nimam vpliva, potem o tem ne razmišljam. Da, najino sodelovanje je bilo izredno uspešno,« je s poglavjem Zlatko Zahović na hitro opravil Milanič, ki bo za bodoči status nekdaj najtesnejšega sodelavca in zaveznika izvedel kot večina drugih uslužbencev z Mladinske ulice. Po pogovoru predsednika Draga Cotarja in Zahovića st. Malo verjetno je, da bi Zahović umaknil neuradno odpoved. Uganka je le, ali se bo poslovil gosposko brez nadomestila ali kot profesionalec. Pogodbo ima sklenjeno do leta 2024. Njegovo delo bo nadaljeval Miran Pavlin. V pisarnah kluba je po malem še prevladoval dopustniški ritem, povsem drugače je v osrčju štadiona, kjer so brneli gradbeni stroji, saj polagajo novo travnato površino.


Popolnejši od sredine naslednjega tedna


»Na začetku sezone si želim, da bi bili vsi zdravi. Ko so vsi zdravi, Maribor zmaguje.« Tako in z razkritjem svojih ciljev je sklenil uvodni nagovor pred prvim treningom za novo sezono trener Milanič. Ob 10. uri je na pomožno igrišče ob štadionu v Ljudskem vrtu po dvanajstdnevnem odmoru popeljal nogometaše. Med njimi še ni bilo reprezentantov, ki so dobili podaljšan dopust in se bodo treningom priključili do srede. Počitnice so bile kratke, ne pa prekratke.
»Naš ritem je drugačen od tistega v Italiji, Španiji ... Mi počivamo pozimi, ko opravimo tudi temeljne priprave za novo sezono,« Milaniča niti približno ni motil kratek oddih. Sprva je trener načrtoval ogrevalne treninge, napor pa bo stopnjeval s prihodom reprezentantov sredi naslednjega tedna.


Od prvega dne dvoboj za št. 1


Med posadko je bil tudi zimska okrepitev Kenan Pirić, ki je pomladni del sezone še odigral pri Zrinjskem v Mostarju. »Takoj se vidi, da sem prišel v večji klub, ki je nova stopnička v moji karieri,« je s spoštovanjem povedal Bošnjak. Po napovedih naj bi imel 192 cm visoki 23-letnik že na štartu vlogo prvega vratarja, a je Milanič odkril, da mu je Jasmin Handanović v pogovoru zatrdil, da se ne bo vdal »brez boja.« Da je 40-letni Ljubljančan s stalnim prebivališčem v Mariboru že nabrušen. »Tudi Marko je že pripravljen, da se 'na polno' usmeri v sezono,« je Milanič odkril tudi del pogovora s 35-letnim Korošcem Šulerjem.
Mariborčani so še daleč od zaokrožene igralske zasedbe. Novi preizkus v tujini si želi najboljši strelec Luka Zahović, komaj 19-letni Adis Hodžić ne bo več v vijoličnem dresu.
»Denis Šme je bil rezervist za Martina Milca, zdaj moramo zaradi njegove poškodbe najti novega desnega bočnega branilca. Če bo Luka odšel, se bomo odzvali. Pomembno je, da imamo kakovostno moštvo in urejeno slačilnico,« se je Milanič dotaknil kadrovske podobe moštva, ki naj bi na igrišču ohranil napadalno in všečno igro v SNL. »V napadu smo bili odlični, v obrambi smo prejeli preveč golov, zato moramo dvigniti raven igre v obrambi.«
Maribor v Evropi ne bo tako drzen in pogumen, kakšna bo njegova evropska podoba, pa bo razkrila prva tekma 1. kola kvalifikacij za evropsko ligo 12. julija. Tekmec bo znan 20. junija. Ker ima Maribor drugi najvišji koeficient točk v skupini nosilcev, se mu na prvi oviri obeta slabši tekmec.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine