Za najboljšega trenerja v boj Guardiola, Mancini in Tuchel

Svetovna nogometna zveza (Fifa) je razkrila prve kandidate na nagrade najboljšim v lanskem letu, ki jih bo podelila 17. januarja.
Fotografija: Chelsea Thomasa Tuchla (desno) in Man. City Josepa Guardiole (levo) sta se v Portu lani pomerila v velikem finalu lige prvakov, ki ga je z 1:0 dobil londonski klub. FOTO: Pierre-Philippe Marcou/Reuters
Odpri galerijo
Chelsea Thomasa Tuchla (desno) in Man. City Josepa Guardiole (levo) sta se v Portu lani pomerila v velikem finalu lige prvakov, ki ga je z 1:0 dobil londonski klub. FOTO: Pierre-Philippe Marcou/Reuters

V četrtek je predstavila po tri finaliste v trenerskih konkurencah, v petek pa bo razkrila še ožji izbor nogometašev in nogometašic leta.

Med trenerji bodo za naziv najboljšega po izboru Fife v letu 2021 kandidirali Španec Pep Guardiola (Manchester City), Nemec Thomas Tuchel (Chelsea) in Italijan Roberto Mancini (Italija) v konkurenci moških ekip ter Španec Lluis Cortes (Barcelona), Angležinja Emma Hayes (Chelsea) in Nizozemka Sarina Wiegman (Nizozemska/Anglija) v konkurenci ženskih nogometnih ekip.

Fifa je sporočila, da bo po tri kandidate za nagrado v igralskih konkurencah razkrila v petek popoldne. Slovesnost, tokrat bo potekala v virtualni obliki na sedežu zveze v Švici, pa bo 17. januarja.

Preberite še:

Komentarji: