Zmaji še naprej dihajo za ovratnik vijoličnim

Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 13. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Aluminij s 3:0 (2:0).
Fotografija: Olimpija je dosegla četrto zmago na zadnjih petih tekmah. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Odpri galerijo
Olimpija je dosegla četrto zmago na zadnjih petih tekmah. FOTO: Uroš Hočevar/Delo

Olimpija je tudi brez pomoči kaznovanega Timija Maxa Elšnika prišla do četrte zmage na zadnjih petih tekmah in ostala v stiku z vodilnim Mariborom, za katerim ostaja za točko.

Na drugi strani je Aluminij ostal pri vsega dveh zmagah (eno od teh je dosegel prav proti Olimpiji) in na dnu lestvice po četrtem porazu na zadnjih petih ligaških obračunih. Pred tekmo v Stožicah so se navzoči spomnili v sredo preminule argentinske nogometne legende Diega Armanda Maradone.

Olimpija se je povzpela na drugo mesto. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Olimpija se je povzpela na drugo mesto. FOTO: Uroš Hočevar/Delo


Ljubljančani, ki so na prejšnji tekmi ob zmagi v Murski Soboti novinca Maria Kvesića in Gorana Milovića uvrstili v začetno postavo, so podobno naredili tudi danes s še enim novim članom zeleno-belih Ivanom Močinićem. Domači so zgodaj povedli. Že v peti minuti je namreč Đorđe Ivanović unovčil najstrožjo kazen, ki jo je s spotikanjem Mihaila Caimacova zakrivil Aljaž Ploj.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Po začetni pobudi pa so Kidričani, ki še šestič zapovrstjo niso zmagali, hitro pokazali, da so lahko nevarni, v 18. minuti je bil Mihael Klepač po podaji z leve strani sam pred Žigo Frelihom, a se je ta izkazal z obrambo. Na drugi strani so Ljubljančani enajst minut pozneje prav tako prišli do nove lepe priložnost, po kotu se je v osrčju kazenskega prostora znašel Miral Samardžić, vendar je njegov nizek strel obranil Luka Janžekovič.



So pa zeleno-beli podvojili prednost v 44. minuti, Andres Vombergar je s podajo na svojo desno stran in v globino našel Ivanovića, ki je prišel v kazenski prostor in rutinirano ugnal Janžekoviča za svoj sedmi zadetek sezone, s katerim se je povzpel na vrh lestvice strelcev.



Prav Ivanović je imel v 51. minuti priložnost za svoj tretji zadetek na tekmi, a je njegov poskus iz bližine ustavil Aluminijev vratar Janžekovič. Zato pa je v 56. minuti četrtič v sezoni zadel Vombergar, potem ko je s približno desetih metrov unovčil podajo Erica Boakyeja z desne strani.

Ljubljančani so nadigrali Kidričane. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Ljubljančani so nadigrali Kidričane. FOTO: Uroš Hočevar/Delo


Pozneje je Olimpija bolj ali manj brez težav nadzorovala tekmo, gosti v mrazu in ljubljanski megli niso prišli do kakšnih resnih priložnosti, tudi s prostim strelom Marka Maletića Frelih v sodniškem dodatku ni imel veliko dela, tako da so tri točke zasluženo ostale doma.

Olimpija bo v 14. krogu v nedeljo gostovala v Domžalah, Aluminij pa bo gostil Gorico.

Preberite še:

Komentarji: