Žreb LP: Oblaka čaka Ronaldo, derbija United : PSG in Liverpool : Bayern

V Nyonu so izžrebali pare osmine finala v ligi prvakov, zelo vroče bo v Madridu, Liverpoolu, Manchestru, ... 
Fotografija: Udeleženci osmine finala lige prvakov. FOTO: Uefa
Odpri galerijo
Udeleženci osmine finala lige prvakov. FOTO: Uefa

Na tradicionalnem prizorišču v Nyonu so izžrebali pare osmine finala lige prvakov, ki se bo nadaljevala februarja prihodnje leto. Predsednika Uefe Aleksandra Čeferina na žrebu ni bilo, kroglice pa so gledalcem in igralcem namenile nekaj zanimivih parov, o katerih bodo lahko razpravljali do prvih tekem osmine finala prihodnje leto.

Slovenski vratar Jan Oblak bo z Atleticom pot do finala na domačem štadionu začel proti Juventusu in Cristianu Ronaldu, ki si je prav zmago v ligi prvakov zastavil za glavni cilj obdobja, ko nosi črno-beli dres stare dame. Tudi navijačem Manchester Uniteda žreb ne bo prav všeč, pomerili se bodo z enim najboljših napadov na svetu PSG. 

Par, ki so ga izžrebali kot zadnjega, bo morda najbolj zanimiv - Liverpoolčani so eni od favoritov za naslov prvaka v ligi prvakov, že v osmini finala pa jih čaka Bayern. Bavarcem letos sicer ne gre vse po načrtih, a se do spomladi lahko razmerje moči še precej premeša. 

Posebnost izločilnih bojev naslednje leto bo uvedba videosodnikov (VAR), ki bodo del tekmovanja že od osmine finala dalje. Prve tekme osmine finala bodo odigrali 12. in 13. februarja in teden dni kasneje, povratne pa 5. in 6. marca ter teden dni kasneje. Prve tekme bodo gostili drugouvrščene ekipe iz skupinskega dela, povratne pa zmagovalci skupin. 

Finale lige prvakov bo odigran 1. junija prihodnje leto v Madridu na štadionu Wanda Metropolitano, kjer domuje madridski Atletico. 

Pari osmine finala LP: 

Schalke 04 : Manchester City
Atletico Madrid : Juventus
Manchester United : PSG
Tottenham : Borussia Dortmund
Lyon : Barcelona
AS Roma : FC Porto
Ajax : Real Madrid
Liverpool : Bayern Munchen
 

Preberite še:

Komentarji: